U3PM: Dubioza kolektiv i Dino Šaran opet udružili snage

Singl ‘U3PM’ opušteno, ali jako ozbiljno upozorava da slučajno ne upalite TV jer bi sve lako moglo otić’ u tri fine materine. Ovo je ujedno i prvi singl s nadolazećeg studijskog albuma Dubioza kolektiva.

Jedna od najvećih grupa u regiji i jedan od najutjecajnijih pop rock autora ovih prostora, Dubioza i Dino Šaran, u još jednoj suradnji vješto seciraju mentalitet ljudi uz prstohvat snažnih poruka.

Novi singl i live spot sniman je u Kinu Bosna u Sarajevu, a motivima odaje ideju pjesme.

‘Pjesma je nastala na jednom tipičnom sarajevskom derneku. Govori o iskonskoj potrebi čovjeka da pobjegne od apokaliptične realnosti i traženju spasa u raskošnoj mezi, bogatoj ponudi pića i rekreativnih droga. Pjesma sadrži nepoznate riječi: ‘stelja’ – suhomesnati ovčji proizvod, ‘hajr’ – dobro i ‘u 3 pičke materine’ – mjesto lošeg događaja’ – poručila je Dubioza, a Dino Šaran se nadovezao: ‘Ovom prilikom potvrđujem sve što su izjavile kolege iz DK. Neke od najboljih ideja nastaju upravo na dernecima. Tako je bilo i ovog puta.’

Nakon prijašnjih suradnji Dubioze i Šarana na pjesmama kao što su ‘Autopilot’ i ‘Zemlja gori’ dovoljno je samo pogledati komentare slušatelja i jasno je da njihove poruke duboko odjekuju regijom. Još jedna fantastična suradnja na pjesmi ‘U3PM’ dokaz je da svojim tekstovima i glazbom pogađaju u sridu.

Nakon izuzetno uspješne prošle godine i turneje ’20 Years High’ kojom su obilježili dva desetljeća na sceni, izbacili veliku vinilnu kolekciju, rasprodali koncerte po Europi i Meksiku, Dubioza se upravo vratila i s dugačke australsko – novozelandske turneje. No, i zagrebačka publika uskoro će doći na svoje, jer 1. lipnja grupa stiže na Jarun u sklopu Zagreb Music Festa, što je njihovo prvo koncertno pojavljivanje u gradu nakon pet godina.

Nova pjesma pokazuje da i u 21. godini postojanja najveća grupa naše regije neće dizati nogu s gasa i daje prvi okus novog studijskog izdanja.

M. R. / Foto: Promo


Tagged: , , , , , , ,