Ubijanje SS-ovaca: Saga o špijunaži i lovcima na naciste

Naklada Ljevak, u prijevodu Damira Biličića, predstavlja ‘Ubijanje SS-ovaca’ Billa O’ Reillyja i Martina Dugarda, osmu knjigu nevjerojatno uspješnog serijala ‘Ubijanje’, koji obrađuje istinite događaje o smrti i uništenjima nekih od najutjecajnijih ljudi i društava u ljudskoj povijesti.Kad su nakon završetka Drugog svjetskog rata na površinu izbili užasi Trećeg Reicha, nacistički ratni zločinci većinom su se dali u bijeg. Nekoliko ih je neposredno potom bilo uhvaćeno. Josef Mengele, Anđeo smrti koji je u Auschwitzu provodio stravične medicinske pokuse nad zarobljenicima,; Martin Bormann, Hitlerov osobni tajnik; Klaus Barbie i Adolf Eichmann samo su neki od onih koji su nestali bez traga. ‘Ubijanje SS-ovaca’, bestseler The New York Timesa, saga je o špijunaži i odvažnosti samoprozvanih lovaca na naciste, osoba koje su svojim djelovanjem upozoravale na užase nacističkog režima te naglašavale kako takvo zlo ne može proći nekažnjeno.

Jedan francuski bračni par, bivši američki vojnik, njemački javni tužitelj koji je bio prisiljen potpisati ukaz odanosti nacističkoj stranci, agenti Mossada i preživjeli muškarac iz koncentracijskog logora desetljećima su tako češljali svijetom, locirajući te bjegunce i privodeći ih pravdi. ‘Ubijanje SS-ovaca’ je knjiga o neizrecivom užasu ljudske povijesti, stilom pisanja koji evocira najnapetije kriminalističke romane, a zapanjit će i duboko potresti svakog čitatelja.

Bill O’reilly inovativni je TV novinar koji je polučio neviđen uspjeh kao voditelj emisije ‘The O’Reilly Factor’ na američkoj kabelskoj televiziji i pisanjem (ili suautorstvom) više od dvadeset publicističkih naslova koji su se našli na samom vrhu ljestvice najprodavanijih knjiga The New York Timesa i ostalih američkih tiskovina.

Martin Dugard autor je više knjiga o povijesti koje su se našle na ljestvici najprodavanijih knjiga The New York Timesa, među njima i knjige iz serije ‘Ubijanje’, kao i naslovi ‘Into Africa’ i ‘The Explorers’.

N. L.


Tagged: , , , , , , , , ,