Udruga Krijesnica: Pomozite djeci s malignim bolestima

Jesu li uopće moguće ikakve promjene u svijetu? Mi mislimo da jesu – poručuju iz Udruge Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.KrijesnicaJeste li znali da svaki drugi dan u Hrvatskoj jedno dijete oboli od maligne bolesti? Ne zna se zašto dolazi do oboljevanja djece od te teške i po život ugrožavajuće bolesti, no broj oboljelih u stalnom je rastu za oko 1% godišnje.

Liječenje malignih bolesti je mukotrpno i dugotrajno, a od troje oboljele djece dvoje će biti uspješno izliječeno. Dijagnoza maligne bolesti kod djeteta za sve članove obitelji znači potpunu promjenu života. U stanju šoka, uz preopterećeni zdravstveni sustav, roditelji teško dolaze do potrebnih informacija kako pomoći svom oboljelom djetetu i zadržati psiho-fizičku i materijalnu stabilnost obitelji.

Udruga Krijesnica djeluje od 2000. godine. Kroz njihove rehabilitacijske kampove prošlo je više od 300 djece, psihosocijalnu podršku je dobilo preko 1150 djece i roditelja, besplatan smještaj za šest obitelji istovremeno koristi se 365 dana u godini, više od tisuću puta godišnje omogućuje se i besplatno korištenje autocesta zbog odlaska na liječenje, …

U želji za uključivanjem još većeg broja djece i obitelji u krug našeg djelovanja, Krijesnica poziva da podržite rad udruge u vidu donacije za provođenje njihovih redovnih aktivnosti (više o tome na: https://hr-hr.facebook.com/krijesnica1 i www.krijesnica.hr). Donacije možete uplatiti na IBAN udruge Krijesnica HR3923600001101481616. Na taj način pomažete u izgradnji društva osjetljivijeg na potrebe oboljele djece i obitelji koje su suočene s najtežim životnim izazovom. Na taj način dokazujete da promjene jesu moguće. Hvala što pomažete Krijesnici da svijetli!

I. L.

Tagged: , , , , , , , , ,