Ukroćena goropadnica u Komediji

‘Ukroćena goropadnica’, ili kao trajniji glagol: kroćenje goropadi, kako vam drago, novi je naslov u kazališnoj sezoni zagrebačkoga kazališta Komedija.

Premijera je bila 20. rujna, a možete je pogledati u ponedjeljak 18. studenoga, u 19.30 sati.

Ukroćena goropadnica - KomedijaU jednoj od najpopularnijih Shakespearovih komedij,a borba spolova u žaru ljubavne strasti nikad ne izlazi iz mode! Mogu li se suvremeni muškarci zapitati kako ukrotiti divlju mačku, a da pritom nitko ne izgubi svoje dostojanstvo? Recept će im dati Petruccio, glavni muški lik ove komedije, koji će na sebi svojstven, ležeran i zavodljiv način na sve napade i uvrede svoje bolje polovice samo vedro povikati: ‘Poljubi me, Kato!’. I zagrlit će je žestoko oko struka, a ona će mu pritom nešto razbiti o glavu! Slobodni, jaki, strastveni i nesputani – junaci ove komedije pružit će nam inspiraciju da budemo iskreni i svoji, baš onakvi kakvi su ti mahniti tipovi koji će prošetati pozornicom.

Režiju i dramaturšku obradu potpisuje Nina Kleflin, a glume Vid Balog, Ana Kraljević, Filip Juričić, Damir Lončar, Vanda Winter, Dražen Čuček,  Igor Mešin…

Komedija

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,