UNA TV: Hrvati ne žele gledati Dodikovu televiziju

Nakon što su kabelski operateri u Hrvatskoj četvrti put odgodili odluku o emitiranju UNA TV, a neki i poslali odbijenicu, najavljena je reorganizacija poslovanja i smanjenje broja zaposlenih u Zagrebu, priopćila je njihova PR agencija Lollipop.

Osnovni koncept i ideja formiranja UNA televizije jest izgradnja moderne medijske platforme u Hrvatskoj, Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Makedoniji koja će za višemilijunsko gledateljstvo kreirati najkvalitetniji program. Kroz medijsko povezivanje, cilj je promovirati najljepše vrijednosti regije kroz raznovrstan sadržaj i produkciju svjetskog standarda.

UNA televizija okupila je tim vrhunskih profesionalaca iz cijele regije koji broji više od 250 zaposlenih, od kojih je 80 renomiranih medijskih eksperata, novinara i voditelja iz Hrvatske. Uložena su milijunska sredstva u izgradnju modernog studijskog prostora, najsuvremeniju produkcijsku opremu i tehniku i postavljeni su najviši standardi.

Unatoč velikom rastu gledanosti UNA TV u regiji i najavljenoj ambicioznoj programskoj shemi od jeseni u okviru koje ćemo gledati najveće regionalne zvijezde, misiju i viziju UNA TV u ovom trenutku nije moguće provesti na hrvatskom tržištu. Glavna prepreka je nemogućnost da program naše televizije postane dostupan svim gledateljima. Zato je UNA trenutno u procesu reorganizacije svog poslovanja’, poručuju iz njihove centrale u Banja Luci.

Kabelski distributeri u Hrvatskoj unatoč uredno dostavljenim dozvolama za emitiranje od regulatorne agencije za elektroničke medije (AEM), dostavljenim zahtjevima za emitiranje i detaljnom programskom konceptu i dalje odlažu odgovor ne navodeći ni jedan opravdani ni logičan argument, a neki su i poslali odbijenice. Zbog ovoga, nažalost, dovedena su u pitanje radna mjesta zaposlenika UNA TV u Zagrebu, a navedeni razlozi su više puta predočeni i detaljno objašnjeni putem dosadašnjih priopćenja za medije.

‘U timu UNE našli su se vrhunski profesionalci, najpoznatija novinarska imena kojima smo osigurali najbolje uvjete rada u čitavoj regiji. Kreirali smo multietničku profesionalnu i prijateljsku obitelj. Naše zaposlene birali smo po kredibilitetu, profesionalnosti i uvjerenju koje se uklapa u viziju i misiju naše kuće – da spajamo ljude kroz kvalitetne sadržaje. Situacija s kabelskim operaterima dovela je nažalost do neophodne reorganizacije poslovanja. Iako smo poslovanje mogli u potpunosti prebaciti u druge zemlje regije, u Hrvatskoj ipak nastavljamo suradnju s vrsnim televizijskim profesionalcima te će u zagrebačkoj podružnici ostati kadar nužan za rad dopisništva. Iznimno nam je važno naglasiti da će, imajući u vidu da su svi ostali zaposlenici cijenjen i stručan kadar kojem smo neizmjerno zahvalni na dosadašnjem doprinosu i entuzijazmu, ukoliko dođe do pozitivnog odgovora kabelskih operatera, naša kuća sigurno prvo njima ponovo dati ponudu o poslovnom angažmanu’, poručili su iz menadžmenta UNA televizije.

No, iz ovih fino oblikovanih priopćenja ne vidi se glavni problem – operateri, očito, ne žele imati s posla s televizijom iza čijeg se vlasništva krije Igor Dodik, odnosno njegov otac Milorad, predsjednik Republike Srpske, inače vrlo diskutabilan političar.

Otkaze su, osim tehničkog osoblja i mlađih novinara, dobila i neka zvučnija imena kao što su Ivana Paradžiković, Nevena Rendeli Vejzović, Saša Kosanović, Josip Šarić, Nataša Škaričić… Najavljivano je da će talk show imati i pjevačica Severina, ali se ona povukla izjavivši kako je doznala da je obitelj Dodik dio tog projekta.

UNA TV je, navodno, u prva četiri mjeseca ove godine zabilježila financijski gubitak od 1.130.000 eura, a u 2021. godini – 2,9 milijuna kuna.

M. T.


Tagged: , , , , , ,