Urban & 4: Priđi mi bliže

Urban & 4 nakon pjesme i spota ‘Sutra ćemo pričati’ predstavljaju spot za pjesmu ‘Priđi mi bliže’, koji stiže u pravo vrijeme – uoči najvećeg solo koncerta koji će u subotu, 21. veljače održati u Domu sportova u Zagrebu.

Singl ‘Priđi mi bliže’ osvojio je u protekla dva mjeseca domaći radijski eter, nekoliko tjedana drži čelnu poziciju na domaćoj top-listi – Top 20 (HR1), a novi studijski album ‘Mamut’ (Aquarius Records) našao se na brojnim top listama najboljih regionalnih izdanja u 2014. i već je osam tjedana u vrhu Top of the Shops (službene tjedne liste prodanih albuma u Hrvatskoj). Novi spot, snimljen ovih dana u Rijeci, potpisuju Milica Czerny Urban i Damir Urban, koji o ideji i konceptu spota kažu:
‘Prateći koncept crno-bijele fotografije kojeg se imamo namjere i dalje držati, s vrlo malo tehničkih i montažnih intervencija i želeći spojiti kazalište, performans, film i fotografiju, nastao je i spot za pjesmu Priđi mi bliže. Ono što nas pritom zanima nisu tehničke mogućnosti koje se danas nude, a koje su beskrajne, već upravo suprotno – išli smo za time kako što jednostavnijim vizualnim rješenjem promovirati ideju. Međusobnim gledanjem gledatelja i samih aktera spota, htjeli smo preskočiti granicu između ja i ti, mi i oni, a pritom to napraviti i kao mali osvrt na današnji način komnunikacije koji se često odvija preko skypea, youtubea, selfieja. Također, željeli smo podcrtati tekst pjesme i slikom naglasiti kako je kratak put od nepovjerenja, distance i odsutnosti, do osmijeha, prihvaćanja i topline.’

A. K. / Foto: Milica Czerny Urban


Pročitajte još: Urban & 4: Sutra ćemo pričati , Ne brini: Poslušajte i pogledajte Urbana & 4


 

Tagged: , , , , , , , , , ,