Uspješno završen FMCG Marketing Summit 2019.

FMCG Marketing Summit preplavio je Zagreb, a marketinški timovi dobili su odgovor na pitanje – kako postići impozantne rezultate kroz različite kanale u 2019. godini. Drugi hrvatski, a ujedno i 13. FMCG Marketing Summit u regiji okupio je više od 300 posjetitelja, 12 govornika te 20 partnera i pokrovitelja koji su dobili pogled u budućnost retail marketinga.Svjedoci smo značajnih promjena u poslovnom svijetu i društvu općenito, a FMCG tržište uzbudljivo je i dinamično jer se brzo prilagođava neprekidnim inovacijama. Upravo zato, u Muzeju suvremene umjetnosti održan je drugi FMCG Marketing Summit.

Konferencija je ovogodišnjom temom ‘Future of retail marketing’, educirala, nadahnula i inspirirala brojne posjetitelje, a Muzej suvremene umjetnosti nakratko je postao dom vodećih lica domaće i svjetske marketinške scene. Ostvaren je uvid u regionalno medijsko tržište, otkrivene su posebnosti hrvatskih brandova, a predstavljeni su i rezultati istraživanja provedenog među marketinškim stručnjacima u FMCG-u.

‘Oduševljen sam velikim brojem posjetitelja koji su interakcijom kroz brojna pitanja pokazali istinski interes za predstavljene teme. Važnost ovakvih događaja je neupitna te je moja preporuka da ih se organizira još više, ne samo za marketing nego i za maloprodaju, supply chain te e-trgovinu. Upravo na ovakvim mjestima možemo se povezati i učiti’, izjavio je Adeel Ansari, Senior Manager – Global Digital, Digital Learning, Digital Content Creation Laundry & Homecare, Henkel.

Govornicu su dijelili: Nenad Bakić, predsjednik Uprave Varteksa; Adeel Ansari, Senior Manager – Global Digital, Henkel; Damira Golubić, Marketing Manager East Africa, Reckitt Benckiser; Bryan Roberts, Global Insights Director, TCC; Pero Desović, Product Manager, Ipsos; Momčilo Radovanović, Agency Development Manager, Google; Mladen Kožić, Business Development Manager Adriatics, GfK; Kristian-Renato Škovrlj, suosnivač i direktor, Modus Infinitum; Andrea Andrassy, kolumnistica i spisateljica; Martin Koprek, medijski direktor, Ascanius Media; Luka Duboković, izvršni direktor i član Uprave BBDO, te keynote govornik Christian Majgaard.

Svaki sudionik dobio je uvid u najnovije informacije i aktualne trendove u brzorastućem sektoru, a širok i kritičan pogled na marketing i inovaciju prožet je humorom, jednostavnim primjerima i savjetima. Otkrivene su potpuno nove mogućnosti za kreativnost, a saznali smo i kako to rade agencije, mediji i influenceri.

‘Ovo je bio fascinantan dan. Odlična kombinacija predstavnika iz svijeta oglašavanja i novih tehnologija, kao i trgovaca te proizvođača. Ovo je uistinu mjesto kvalitetnog dijaloga o potrošačima te načinima na koje sudjelujemo u njihovim životima. Zaista bih volio doći opet’, zaključio je Bryan Roberts, Global Insights Director, TCC.

B. B.


Tagged: , , , , , , , ,