Vatra: Koncert karijere u Domu sportova

Gužva koja se stvorila oko ulaza u malu dvoranu Doma sportova u Zagrebu, najavljivala je događaj koji će ostati zapamćen, kako u glazbenoj biografiji grupe Vatre, tako i kod njihovih obožavatelja i štovatelja.

Vatra-Dom sportovaKoncert je otvorila grupa Gretta, pobjednik Karlovačko RockOff-a, koji su se na najbolji mogući način predstavili publici. Dobitnici Porina koji su radijski eter već osvojili hitovima ‘Malena’, ‘Sjaj’, ‘Sreća’ i ‘Daleko je’, čvrstim su i sigurnim nastupom zasigurno osvojili još obožavatelja.

Potom se na pozornicu popela Vatra i publiku odmah osvojila uvodnom pjesmom ‘Tremolo’. Odlično raspoložen bend koji je ovaj koncert najavljivao kao ‘točku na i’ dijela svog glazbenog putovanja, odlučio je pružiti vlastiti svirački maksimum. Iako poznati po svojoj uigranosti na pozornici, besprijekornoj međusobnoj komunikaciji i uvježbanosti koje su brusili na stotinama održanih koncerata, nisu dopustili pozitivnoj tremi koja ih je zasigurno obuzela uoči nastupa, da preuzme primat.

Kako su se redale pjesme, tako je i atmosfera postajala sve prisnija. Pjevalo se uglas, plesalo i veselilo, iznenađivalo akustičnim obradama, nekim starim pjesmama, ali i najnovijim potencijalima sa izvrsnog albuma ‘Zmajevi na vjetru’. Fantastična svirka bila je još jedan neoboriv dokaz koliko je bend u svojoj glazbenoj ekspediciji narastao.

Sniman je i kompletni audio koncerta, kao i kadrovi za novi video spot, a posebno interesantno bilo je ‘javljanje’ odsutne klavijaturistice Irene Celio-Cega koja je video porukom ‘svojim’ dečkima, ali i publici poželjela dobar provod i rekla koliko joj je žao što nije na koncertu, radi opravdanog izostanka.

Sve je teklo bez zastoja, uz zasluženi bis, a bend i publika disali su kao jedno, unaprijed veseleći se novom susretu.

H. M.


Vatra-Karlovačko-Katran
Karlovačko RockOff započeli Vatra i M.O.R.T.
Tagged: , , , , , , ,