VBZ-ove slikovnice za djecu

Izdavačka kuća VBZ s veseljem poziva velike i male na predstavljanje slikovnica, autora Branislava Glumca, Davora Šunka, Vande Čižmek i Roberta Mlinarca – ‘Dječak i bundeva’, ‘Miro i Mara’, ‘Miro i Mara u zoološkom vrtu’ te ‘Munje, gromovi i električna struja’.
vbz-slikovnicePromocija će se održati na dan sv. Nikole, u utorak, 6. prosinca (13 sati) u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, a sudjelovat će Davor Šunk, Vanda Čižmek, Robert Mlinarec i Koraljka Penavin.

Za serijal slikovnica za najmlađe ‘Miro i Mara’ zaslužan je Davor Šunk, ugledni hrvatski dizajner, ilustrator i dječji pisac. Serijal otvaraju naslovi ‘Miro i Mara’ i ‘Miro i Mara u zoološkom vrtu’. U središtu su radnje brat i sestra, Miro i Mara. Priče prate njihove svakodnevne životne situacije, a kroz igru, ljubav i druženje potiču najmlađe čitatelje da usvoje i njeguju humane, moralne i obiteljske vrijednosti. ‘Munje, gromovi… i električna struja’ edukativna je priča u kojoj upoznajemo neke nove likove. Patuljak Mudrić nađe se jedne noći usred velikog nevremena i požuri u sigurnost svoga doma. Zbog jakih munja i gromova, električnu struje nestane, ali čitatelji s Mudrićem nauče što su baterije i akumulatori. Za tekst i ilustracije zaslužni su Robert Mlinarec i Vanda Čižmek, a za koncept i likove Davor Šunk.

Šunk je osmislio poučne i zabavne ilustrirane kratke priče čija je svrha poticati obiteljske, moralne i društvene vrijednosti, ljubav, međuljudsku solidarnost, plemenitost, lijepo ponašanje. Tako su u ovim (ali i budućim naslovima iz istog serijala) slikovnicama teme bonton, uljudno ponašanje u obitelji, na ulici i u vrtiću, kao i društvenim odnosima u cijelosti, ponajprije obiteljskim i prijateljskim.

Motivi su oblikovani u zanimljive, vesele i interaktivne priče te suvremene, živahne i dopadljive ilustracije koje će djecu, ali i njihove roditelje, zabaviti i razveseliti.

VBZ 

Tagged: , , , , , , , , , ,