VBZ: Srijedom obavezno, ostalim danima ponekad

U VBZ-ovu Knjižarsko-galerijskom centru Fadil Hadžić u Zagrebu predstavljen je ciklus tribina koje će se održavati pod radnim nazivom ‘Srijedom obavezno, ostalim danima ponekad’.

Foto: FAMAUrednik Drago Glamuzina i šef marketinga Zoran Simić najavili su voditelje tribina koje će se održavati jednom mjesečno, a to su: Branimir Pofuk (stručnjak za ozbiljnu glazbu, nesuđeni svećenik), Mima Simić (filmska kritičarka, spisateljica, aktivistica), Vojo Šiljak (legendarni radijski i TV voditelj, šarmer s pokrićem) i Boris Veličan (najekstremniji hrvatski svjetski putnik, putopisac, avanturist).

Ovo društvo za poželjeti svakog tjedna vodit će zanimljive razgovore sa svojim gostima u Ilici 13.

Boris Veličan najavio je za 6. studenoga prvu gošću Dvinu Meler, koja će predstaviti svoju novu putopisnu knjigu, a potom Bornu Bebeka, Hrvoja Jurića, Maju Klarić, Hrvoja Ivančića…

Prvi gost Branimira Pofuka bit će dirigent Vladimir Kranjčević, koji odmah nakon tribine 30. listopada odlazi na generalnu probu Wagnerove ‘Apostolske večere’, oratorija koji do sada nije izvođen u Zagrebu.

Vojo Šiljak je scenaristicu i glumicu Jelenu Veljaču (gostovat će u četvrtak 17. listopada u 19 sati) ‘preoteo’ Mimi Simić, koja ju je također namjeravala ugostiti. No, Mima se nije previše zabrinula zbog toga, najavivši da će njezini gosti iz oblasti popularne kulture sigurno biti najzabavniji, ali nije htjela otkrivati njihova imena.

M. T.

Foto: FAMA

Tagged: , , , , , , , , , , ,