Večer kratkih priča uz čaj i kolačiće

Čajno-književna večer pod nazivom ‘Pričljiva čajanka II.’, održat će se 20. listopada u 19 sati, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović u Varaždinu, Odjel za mlade.
Pričljiva čajanka II-Varaždin

‘Pričljiva čajanka’ nastala je iz potrebe promoviranja mladih autora na području grada Varaždina i upoznavanja s kulturom ispijanja pravih čajeva. Prva ‘Pričljiva čajanka’ održana je prošle godine u organizaciji bloga Čajne kronike i Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović. Predstavljeni su mladi autori s područja Varaždina, a ove godine su odlučili oživjeti književnu scenu autorima iz Zagreba i potaknuti stvaranje kulture gostovanja mladih autora iz drugih gradova.

Gosti ‘Pričljive čajanke’ ovaj su put Sanja Vučković, Jelena Zlatar, Denis Špičić (CeKaPe) te Jelena Benčić i Filip Rutić (LIT Prve gimnazije Varaždin). Na ‘Pričljivoj čajanci’ predstavljaju se i učenici srednjih škola koji pišu prozu, kojima se daje prilika da nastupaju s mladim uspješnim autorima.

Blog Čajne kronike pripremio je čaj i kolačiće od čaja zahvaljujući japanskoj čajoteci Yunomi i tajvanskoj čajoteci Taiwan Tea Crafts.

I. T

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,