Velika Gorica u centru svjetskih glazbenih zbivanja

Exposure Music Festival, najveći kantautorski open air festival koji s pravom može nositi i titulu najljepšeg kantautorskog festivala, zatvorio je vrata svog uspješnog, šestog izdanja.Prekrasna lokacija Rancha Kurilovec u blizini Velike Gorice i čarobna atmosfera bili su najbolja pozivnica za vikend uživanje u dnevnim programima festivala. Muzički stonehenge još jednom je uz prekrasne zalaske sunca donio najbolje novitete kantautorske glazbene scene. Exposure Music Festival održan je u dvodnevnom izdanju te je na osam jedinstvenih pozornica ugostio 16 kantautora iz cijeloga svijeta.

Koncept u kojem su mini pozornice smještene u krug, a publika u sam centar zbivanja, oduševljava posjetitelje, ali i same kantautore. Bilo da su došli iz Škotske, Engleske, SAD, Irske, Španjolske, Njemačke, Poljske, Bugarske ili nama susjednih zemalja, nitko nije skrivao oduševljenje idejom s kojom se nisu imali prilike susresti nigdje u svijetu. Exposure Music Festival još jednom se pokazao kao ambasador kulture i turizma Hrvatske, te mjesto povezivanja najboljeg od poetskih i kantautorskih trenutaka na svjetskoj sceni.

Službenom dijelu programa prethodile su raznorazne dnevne radionice, ali i novitet ovog izdanja, projekcije glazbenih dokumentaraca koji su nas približili nasljedstvu nekih od zanimljivih glazbenih fenomena i ličnosti, dok su programi nastavljeni do duboko u noć u ugodnom druženju i još boljoj glazbi.

Prvu večer festivala zaokružio je nastup perspektivnog zagrebačkog benda Lika Kolorado. Ova indie rock četvorka okitila se prošle godine titulom najboljeg mladog benda HGF-a i proslavila energičnim nastupima na svim relevantnim pozornicama u Hrvatskoj. Početkom godine zasjali su svojim debitantskim studijskim izdanjem koje su predstavili i publici Exposure Music Festivala. Sudeći prema reakcijama okupljenih, niz pohvala i oduševljenih komentara za ovaj bend nastavio se i u ovom rasplesanom izdanju koje je poslužilo kao odlično zagrijavanje za njihov nastup na INmusic festivalu.

Drugi dan festivala uljepšala je svojom pjesmom Nola, renomirani pulski sastav koji je nedavno proslavio 25. godišnjicu autorskog doprinosa glazbenoj sceni. Jedinstveni prostor Rancha Kurilovec poslužio je kao unikatna kulisa njihovu autorskom mozaiku s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji. Na glazbenu čaroliju Nole nije ostao imun nitko od okupljenih, pa je publika u jedan glas pjevala bezvremenske pjesme poput ‘Iznad oblaka’, ‘Osmijeh’, ‘Dio tebe’…

P. M.

Tagged: , , , , , , , , ,