Velika Gorica zelenija za još jedan gradski vrt

Velika Gorica je bogatiji za još jedan gradski vrt. Ugovore za 40 novih parcela velikogoričkim vrtlarima na svečanom otvorenju uručio je gradonačelnik Dražen Barišić, a svoje donacije u obliku vrtne opreme, alata i sadnica vrtlarima su predali i brojni i vjerni partneri projekta.Velika Gorica-Urbani gradski vrt (foto Davor Puklavec-Pixsell)Svečanom otvorenju prisustvovao je i zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak. Novi je vrt smješten u južnom dijelu grada, u Ulici Nikole Tesle, kod kućnog broja 47. Velika Gorica već se prošle godine uključila u projekt Urbanih vrtova kada je otvoren i prvi velikogorički vrt koji se nalazi u naselju Podbrežnica na sjeveru grada. Veliki interes građana za vrtlarenjem bio je veći od raspoloživog zemljišta pa su u gradu odlučili otvoriti i drugi vrt s 40 novih parcela. Svečanost je popraćena bogatim zabavnim, gastro i edukativnim programom uz svirku grupe Detour.

Profesorica Vesna Židovec s Agronomskog fakulteta govorila je novim vrtlarima o aktualnim radovima u vrtu i kompostiranju. Ni jedno vrtlarsko slavlje ne može proći bez popularne Žuje. Kao glavni partner projekta Zagrebačka pivovara uvijek se pobrine da nitko ne ostane gladan ni žedan, a ovoga su puta okupljene počastili specijalitetima od sipe koje je pripremio Goran Beus, chef kuhinje vrhunskog restorana Mon Ami iz Velike Gorice. U gastro dijelu sudjelovao je i chef Vladimir Šajnović iz zagrebačkog restorana CHEFlja. Na vrtnom roštilju pripremljene su delicije marinirane u prirodnim Šafram grill začinima, bez umjetnih aroma i pojačivača okusa. Pored slasnih kotleta, gosti su se mogli okrijepiti prirodnim voćnim sokovima s OPG-a Marice Jug.

Sponzori su donirali kosilicu te veliki dio potrebnog alata i pribora, od grablji i štihača do rukavica. Velikogorički Komunalac pripremio je teren za opločivanje društvene zone, a vrtlari su na dar dobili sadnice.

P. R. / Foto: Davor Puklavec (Pixsell)


Urbani vrtovi-Velika Gorica
Velika Gorica na karti Urbanih vrtova

Tagged: , , , , , , , , ,