Venecija u Zagrebu

Talijanska Mostra gostuje u zagrebačkom kinu Europa.
Venecija u ZagrebuNakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja, program ‘Venecija u Zagrebu’ ove se godine održava od 17. do 21. veljače. Talijanski institut za kulturu u Zagrebu i Zagreb Film Festival u suradnji s Venecijanskim filmskim festivalom (Mostrom) publici će, kao i prošle godine, predstaviti izbor talijanskih filmova prikazanih na posljednjoj Mostri.

Program otvara film ‘Mračne duše’, drama na tragu kultnog ‘Kuma’, a tijekom trajanja programa prikazat će se, između ostalih, i ‘Pasolini’ Abela Ferrare o posljednjim danima života talijanskog pisca i redatelja Piera Paola Pasolinija čija se 40. godišnjica smrti ove godine obilježava diljem svijeta. Uz ostale naslove, izdvaja se i ‘Hungry Hearts’, neobična drama o mladom pračnom paru čija se idila naruši kad se sukobe njihovi pogledi na roditeljstvo.

I ove će godine biti prikazan jedan nedavno restaurirani talijanski klasik – film ‘Poseban dan’ Ettorea Scole iz 1977. Glavnu žensku ulogu u ovom filmu tumači Sophia Loren, najpopularnija talijanska glumica 20. stoljeća čiji će lik i djelo biti i u fokusu popratne izložbe fotografija ‘Jučer, danas, Sophia’.

K. E.

Tagged: , , , , , , , , , , ,