Vina Belje: Nova linija i rebranding

Obred rezanja trsa i blagoslov početka radova u vinogradu, u Baranju svake godine dovede velik broj gostiju.

Vinceška, blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara, koji se u Vinima Belje tradicionalno obilježava 22. siječnja, predstavlja ne samo početak nove vinogradarske godine, već i početak nove turističke godine u Baranji, koja je već nekoliko godina za redom najuspješnija ruralna destinacija u Hrvatskoj.

Prema tradicionalnim običajima, prve trsove orezali su Davor Bošnjaković; direktor Belja plus; Suzana Zovko, glavna enologinja i Tomislav Pintarić, rukovoditelj vinogradarstva, a trsove okićene Baranjskim kulenom i kobasicama blagoslovio je župnik Đula Andraši iz Kneževih Vinograda, kako bi ova godina donijela što bolju berbu.

Novinari iz Zagreba u vinskom podrumu Belja

Direktor Bošnjaković tom prigodom je istaknuo: ‘Izuzetno mi je drago najaviti da će već sljedeći mjesec na tržište izaći nove berbe vrhunske Graševine i Roséa 2019, koji su prošle godine ostvarili sjajne prodajne rezultate. Ispred nas je godina bogata događajima među kojima su najznačajniji 40-ti rođendan ABC sira, jednog od najpoznatijih regionalnih proizvoda koji izvozimo na 20 tržišta na četiri kontinenta, rebranding Vina Belje koji uključuje i potpuno novu liniju vina te dodatni iskorak u uzgoju crnih slavonskih svinja i plasman superior proizvoda od mesa crne slavonske koje uzgajamo u Parku prirode Kopački rit.’

P. R.

Tagged: , , , , , , , ,