Vina Ščurek u vinoteci Bornstein

U zagrebačkoj vinoteci Bornstein održano je kušanje poznatih slovenskih vina Ščurek. Na prezentaciji za medije, vlasnik vinarije Stojan Ščurek predstavio je šest vina aktualnih berbi koje se trenutačno nalaze na tržištu. Bila su to redom: Rose 2013, Rebula 2013, Sivi Pinot 2013, Stara Brajda belo 2011, Modri Pinot 2009 i Up 2007.

2-Ščurek-roseNakon degustacije za medije, uslijedila je prezentacija za klijente i prijatelje Bornsteina za koju se tražilo mjesto više. Ščurek je s jednakim žarom i entuzijazmom predstavio svoja vina publici koja je hipnotizirano pratila njegove gestikulacije, opise vina i filozofiju njihova nastajanja. Chef Uroš Klinec bio je zadužen za gastronomski doživljaj večeri, predstavivši kroz nekoliko fantastičnih jela filozofiju svog agroturizma gdje je prirodna i iskrena hrana imperativ.

Povod ovog cjelodnevnog druženja sa Ščurekom bio je prelazak tog branda u ekskluzivno zastupstvo distribucijske tvrtke Bin 19, Ivana Srpeka, koji je od lani vlasnik vinoteke Bornstein.

3-Doris Srpek, Stojan Ščurek i Uroš KlinecVečer je imala i humanitarni karakter. Stojan Ščurek ponudio je na aukciju tri butelje vina Stara brajda belo, koje su odležavale pola godine zakopane pod zemljom uz izvor vode, dok je Srpek ponudio Staru brajdu rdeče (jeroboam). Sve četiri butelje prodane su za gotovo 5.000 kuna koje će biti uplaćene za pomoć stradalima na poplavljenim područjima.Osim toga, do kraja mjeseca trajat će akcija pod nazivom ‘Pomozite nam da pomognemo’ u kojoj se vinoteka Bornstein odriče 20% cijene svake prodane butelje Ščurek vina. Točnije, 10% od cijene svake kupljene butelje bit će uplaćeno za pomoć ljudima u poplavljenim područjima a 10% je popust koji kupac može ili iskoristiti ili donirati zajedno s vinotekom.

Nataša Dević

Pročitajte još: Movia doživljaj u vinoteci Bornstein , Zagorska vina na dobrom glasu

Tagged: , , , , , , , , , ,