Vincekovo u Hrvatskoj kući

Hrvatska kuća “Materina priča” otvorila je svoja vrata dragim gostima i prijateljima kako bi zajedno, na tradicijski način, najavili i proslavili blagdan Sv. Vinka koji se obilježava 22. siječnja.

Vincekovo u Hrvatskoj kućiUz prigodni program i narodni običaj blagoslova vinograda uz mlado vino, špek i kobasice, koji je na zanimljiv i veseo način uprizorio Borko Samec iz Vinogradarsko-Vinarske Udruge Zagrebačko Vinogorje, posjetitelji su mogli uživati u izložbi vina i domaćim kulinarskim specijalitetima. Posebno iznenađenje gostima je priredila Hrvatska Lutrija, koja je kao društveno osviještena tvrtka prepoznala vrijednost Hrvatske kuće “Materina priča”.

Direktorica marketinga HL, Ana Jazić, predstavila je novu srećku naziva Etno blago, koja je tiskana s motivima radova tekstilnih rukotvorina članica Hrvatske kuće, a svatko od posjetitelja darivan je ovom srećkom. Uz voditeljicu projekta i domaćicu Hrvatske kuće, Minu Petru, goste su pozdravili voditelji priredbe Petra Petričec i Silvano Gospodarić. Pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo, Ladislav Prežigalo, stigao je u ime gradonačelnika Milana Bandića i poželio gradu Zagrebu više sličnih manifestacija. Za veselu atmosferu pobrinuo se tamburaški sastav KUD-a “Dragutim Domjanić” iz Vugrovca, a događaju su prisustvovale i naše poznate manekenke Tina Katanić, koja je za ovu prigodu odjenula etno kreaciju Mine Petre te Antea Kodžoman. Priredba je održana u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo te Gradskim uredom za gospodarstvo.

Renata Cisar

Foto: FAMA