Vinistrina degustacija u kaštelu Morosini-Grimani

Udruga Vinistra otvorila je prodajno mjesto u ekskluzivnom prostoru obnovljenog svetvinčentskog kaštela Morosini-Grimani u kojem će, u suradnji s Hrvatskim sommelier klubom, redovito organizirati vinske degustacije.Projekt je realiziran u suradnji s Općinom Svetvinčenat i tvrtkom Savičenta koja upravlja ovom prekrasnom građevinom iz 13. stoljeća. S obzirom na okolnosti, otvorenje se proslavilo na primjeren način, u uskom krugu uzvanika uz prvu vođenu degustaciju iznimnih istarskih vina i sireva u sedam sljedova i strogo poštivanje epidemioloških mjera.

Sommelier Emil Perdec za početak sljubio je pjenušavu Medeu Brut Malvaziju s laganom mozzarellom Mljekare Latus, a njezin polutvrdi kravlji sir savršeno je išao uz Malvaziju iz 2019. Vina Fuhtar. Uz Malvaziju La Prima iz 2018. Vina Fakin, servirao se polutvrdi kozji sir Stancije Kumparička, a uz sjajan cuvée Grimalda crna iz 2017. Vina Matošević, kravlji sir Veli Jože Mljekare Latus. Slijedio je Teran Barbarossa iz 2017. Vina Tomaz sljubljen s odležanim kozjim sirom Stancije Kumparička, potom Malvazija San Salvatore iz 2013. Benvenuti Vina s odležanim kravljim sirom Urbani Mljekare Latus. Pravo osvježenje za kraj: gin tonic kombinacija Gina Karbun Aura, destilerije Aura i Premium Crafted Tonic Watera, Count’s Drinksa uz skutu s kozjim karamelom Mljekare Latus i Stancije Kumaprička.

‘Ekskluzivne degustacije u ekskluzivnom prostoru u sklopu kojeg smo otvorili i prodajni punkt! Otvoren je čitavu godinu, za sada ima pedesetak vrhunskih etiketa istarskih vinara, a naši kupci napokon će na jednom mjestu moći kupiti omiljena vina. Prva degustacija u ovom prekrasnom zdanju najbolji je uvod u 12. Svijet Malvazija i međunarodno ocjenjivanje vina i alkoholnih pića koje će se održati od 12. do 16. travnja u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna. Nakon toga kreće odbrojavanje za 27. Vinistru, koja će se od 7. do 9. svibnja, vrlo izvjesno, prvi put organizirati u Poreču na otvorenom’, istaknuo je Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre.

L. P. /Foto Danilo Dragosavac


Tagged: , , , , , , , , , , , ,