Vinko Ćemeraš pobjednik TV showa The Voice

U posljednjoj emisiji 3. sezone glazbenog showa The Voice Hrvatska, titulu najljepšeg glasa osvojio je Vinko Ćemeraš. Ovaj 25-godišnjak iz Čapljine, čiji je mentor bio Davor Gobac, u posljednjoj se emisiji borio s finalistima među kojima su bili Filip Rudan, Albina Grčić i Bernarda Bobovečki.Pobjedom u showu Vinko je osvojio ugovor s diskografskom kućom Universal Music Group, koju u nas predstavlja Universal Music Hrvatska.

U finalu natjecanja Vinko je izveo tri pjesme: s ‘Pyro’ skupine Kings of Leon publiku je podsjetio na svoju ‘Audiciju’, zatim su mentor Davor Gobac i on otpjevali duet ‘Pinokio’, a na samom kraju izveo je pjesmu ‘Pelin i med’ Dine Dvornika.

Tijekom natjecanja, ovaj student informacijskih znanosti istaknuo se i svojim afinitetom prema rock glazbi, što je publika osobito zamijetila pri njegovoj izvedbi pjesme ‘Black’ sastava Pearl Jam.

The Voice Hrvatska nije Vinkovo prvo glazbeno iskustvo pred publikom. Nastupao je na festivalima Exit i Star, a počeo je pjevati kao 15-godišnjak, jer je prijatelju nedostajao vokal u bendu.

Treća sezona showa The Voice s prikazivanjem je počela lani u prosincu te se sastojala od 12 emisija, koje su bile podijeljene u četiri faze: ‘Audicija’, ‘Nokaut’, ‘Dvoboji’ i emisije ‘Uživo’. Za ulazak u jedan od četiri tima koje su mentorirali Vanna, Ivan Dečak, Massimo i Davor Gobac u fazi ‘Audicija’ borilo se 79 natjecatelja.

Prva sezona showa bila je prikazana 2015. godine, kad je pobjedu odnijela Nina Kraljić, koja je nakon toga u izdanju Universal Music Hrvatska kao debitantski singl predstavila pjesmu ‘Zaljuljali smo svijet’. Autorice pjesme su Ines Prajo i Arjana Kunštek, a producent Tihomir Preradović.

Titulu najljepšeg glasa Hrvatske u drugoj sezoni showa osvojila je Ruža Janjiš, koja je nakon pobjede s Universal Music Hrvatska objavila dva singla. Među njima se istaknuo debitantski singl ‘Neke dane’, u čijem su kreiranju sudjelovali Bruno Kovačić te austrijski producentski duo Martin Kromar i Florian Cojocaru.

‘Čestitamo Vinku na pobjedi, kao i svim finalistima te sudionicima showa na izvanrednim nastupima. Veselimo se svakoj suradnji i jedva čekamo da s pobjednikom zakoračimo u studio i zajednički kreiramo njegov novi singl’, poručuju iz Universal Music Hrvatska.

Ž. R. / Foto: Dario Njavro (HRT)


Tagged: , , , , , , , , ,