Vino & kino: Rizman u Pizza baru

Kako se bliži Valentinovo, tako i događanja u gradu poprimaju sve više romantični oblik. Jedno koje bi moglo zapeti za oko, ali i za nepce zove se Vino & kino, a održat će se u zagrebačkom restoranu Pizza bar na Selskoj cesti, 9. veljače s početkom u 18 sati.Radi se o tematskom after-work druženju na kojem će degustaciju vina Rizman i finu selekciju pizza Pizza bara pratiti ljubavne scene iz četiri filma. Gost večeri bit će vinar Damir Štimac koji će i osobno predstaviti svoja vina, a u Pizza baru osmislili su pizze s posebnim okusima koje će uz njih najbolje pasati. Filmske scene je izabrala i komentirat će ih Jelena Bulum, autorica bloga Wine Time Experience.

Moj blog Wine Time Experience, osim što prati značajnija vinska događanja, zamišljen je i kao platforma za istraživanje veze između vina i popularne kulture, najčešće filma. Film je moja velika ljubav pa sam ga i odabrala kao smjer na poslijediplomskom studiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Spajajući ga s vinom u praksi želim pokazati da vino nije samo konzumni, nego i kulturni proizvod i da kao takav nije osuđen samo na sljubljivanje s hranom već su i kulturni sadržaji njegovo prirodno okruženje. Ono što želimo postići ovakvim događanjima koje bismo mogli nazvati i ‘performansima’ je iznaći kulturni kontekst koji će uzdignuti vino do visine gdje ono potencijalno najviše može dobaciti, poručuje Jelena Bulum.

Kako cilj ovog susreta nije samo uživati i zabavljati se nego i nešto naučiti, tako će na kraju biti organiziran nagradni kviz na temu vina i filma, a pobjednik će osvojiti degustaciju u vinariji Rizman za dvije osobe i dvije karte za sljedeće Vino&kino.

Cijena ulaznice za ovo događanje je 150 kuna, a za više informacija i rezervaciju posjetite www.winetimeexperience.com


Tagged: , , , , , , , , ,