Vinski grad: Od Varaždina do Vinkovaca

Vinski grad, nakon varaždinskog Špancirfesta seli u Vinkovce kao dio čarobne priče Vinkovačkih jeseni.
Za posjetitelje će svaki dan, od 18. do 27. kolovoza, od 23 do 01 sat, dvorište Palače Sermage na Trgu Miljenka Stančića u Varaždinu biti vinska oaza ugodne i otmjene atmosfere.

Treći Vinski grad okupit će hrvatske vinarije: Iločki podrumi, Feravino, Skaramuča, Badel 1862, Krauthaker, Belović, Solum, Lovrec, Kopjar, Mežnarić, Kostanjevec te udrugu Vinistra i distributera Vivat Fina Vina. Također će ugostiti slovenske vinarije Puklavec & Friends i Ptujsku klet, te mađarske vinarije Höldvolgy i Vylyan. Za posjetitelje će hranu pripremati provjereni zagrebački Cheesebar te dobro poznata Vindija, a priču će zaokružiti Römerquelle s vodom.

Kao i prijašnjih godina, i ovaj put će posjetitelji Vinskog grada imati priliku učiti kroz usporedne tematske degustacije, kušajući vina koja su za njih izabrali vinski profesionalci i vodeći eno-gastro stručnjaci.

Samo desetak dana kasnije, od 8. do 17. rujna, Vinski grad će gostovati na 52. Vinkovačkim jesenima. Na inicijativu organizatora Vinkovačkih jeseni, Vinski grad dolazi predstaviti neka od najboljih vina Međimurja, Istre, Dalmacije, Slavonije i Mađarske.

Na trgu bana Josipa Šokčevića, u središtu grada uz park, posjetitelji će imati priliku deset dana uživati u vrhunskim vinima i prigodnim zalogajima, u posebno dizajniranom ambijentu kakav i priliči konceptu Vinskog grada.

Kao i u Varaždinu, radno vrijeme će biti od 23 do 01 sat, a vina će se prodavati na čaše i butelje po promotivnim cijenama. Na ovaj način tvrtke Vinart i Promo Cibalae žele doprinijeti uzdizanju kulture pijenja vina te proširiti ponudu i obogatiti Vinkovačke jeseni kvalitetnim sadržajem koji će privući nove posjetitelje.

L. D.


Tagged: , , , , , , , , ,