Vip božićni koncert

Tradicionalni Vip božićni koncert održan je u nedjelju, 13. godinu za redom u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) u Zagrebu, gdje su poslovni partneri, suradnici i prijatelji Vipneta uživali u originalnim aranžmanima blagdanskih evergreena u izvedbi velikih glazbenih zvijezda.
Vip božićni koncertPod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog koncert je započeo jednom od suvremenih jazz skladbi ‘Last Train Home’u izvedbi Matije Dedića. Najbolja hrvatska violončelistica Monika Leskovar oduševila je izvedbom u suradnji sa Zagrebačkim solistima, a jedan od najtraženijih svjetskih mlađih tenora Tomislav Mužek svojim glasom publiku je ostavio bez daha. Posebno dojmljiva bila je izvedba ‘Amazing Grace’ koju je Mužek otpjevao s Tonijem Cetinskim.  Na ovogodišnjem koncertu po prvi je put nastupila i bosanska glazbena diva Amira Medunjanin, koja je zajedno s Mužekom i Leskovar izvela jednu od najpoznatijih pjesama Lou Reeda ‘Perfect Day’.

Pravo glazbeno iznenađenje bilo je gostovanje glazbenika čije skladateljsko, pjesničko i izvođačko djelovanje već niz desetljeća obilježava našu glazbenu scenu. Arsen Dedić i Gabi Novak u pratnji Matije Dedića izveli su Arsenova djela ‘Božićna’ i ‘Slavit ćemo sami’ te ‘Odlazak’, pjesmu Tina Ujevića za koju je glazbu napisao Arsen Dedić.
2-Zrinka CvitešićPosebno zbog nastupa na Vip božićnom koncertu Zrinka Cvitešić doputovala je iz Londona gdje živi posljednjih godinu dana. Svoj prvi veliki glazbeni nastup Zrinka je imala upravo na Vip božićnom koncertu u HNK 2006. godine.

Ovogodišnji koncert pamtit će se i po odličnim izvedbama mnogih mladih lica poput dubrovačke grupe Silente, mlade vokalistice Ive Ajduković,  makedonske pjevačice Karoline Gočeve  te skladatelja i pijanista umjetničkog imena J. R. August.

‘Kao i prethodnih godina, novac za božićno poslovno darivanje usmjerili smo u razminiranje Hrvatske. Ovogodišnja donacija u iznosu od 500.000 kuna odlazi u Karlovačku županiju i namijenjena je razminiranju obale rijeke Mrežnice u blizini naselja Garevići, Erdelji i Janjači u općini Generalski stol. Razminiranjem tog područja osigurat će se sigurniji prolaz putem koji vodi do obale rijeke, a koji je presječen minskim poljem. Također, lokalnom stanovništvu omogućit će se lakše gospodarenje poljima koja se navodnjavaju iz Mrežnice te dodatno atraktirati turistička ponuda tog kraja. Posebno nas veseli što ćemo koncert pokloniti i cijeloj Hrvatskoj koja će ga moći pogledati u televizijskom prijenosu na HRT-u’, istaknuo je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta.

Vipnet

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,