Vlatko Stefanovski i sin oduševili Tvornicu

Jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, Vlatko Stefanovski, sa svojim V3 triom, koji još čine Ivan Kukić na basu i njegov sin Jan Stefanovski na bubnjevima, oduševio je zagrebačku publiku u Tvornici kulture.U probranoj selekciji Vlatkova bogatog opusa, na oduševljenje prisutnih, našli su se i hitovi iz njegova nekadašnjeg benda Leb i sol.

Koncert u Tvornici prvi je u nizu proljetne turneje Vlatka Stefanovskog i V3 Tria. Slijede koncerti u Rijeci 19. svibnja (Hrvatski kulturni dom Sušak), 20. svibnja u Ljubljani (Cvetličarna) i 21. svibnja u Osijeku (Krov Kulturnog centra).

‘Posebno smo se radovali ovoj turneji, baš smo pozitivno nabrijani’, rekao je Vlatko Stefanovski koji se s bendom priprema za sutrašnji koncert u Rijeci. ‘Radujemo se, Rijeka je rockerski grad, jedva čekamo da odvrnemo pojačalo tamo, bit će to savršena atmosfera. S mojim dečkima je to drugačiji karakter koncerta od mojih akustičnih koncerta, a riječka publika će to znati cijeniti’, naglasio je čuveni makedonski glazbenik.

Vlatko Stefanovski poznat je po zapaženim kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Kao član grupe Leb i sol snimio je 13 albuma, a zahvaljujući fuziji tradicionalne makedonske glazbe i rocka ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova bivše Jugoslavije.

T. M. / Foto: Music Time


Tagged: , , , , , , ,