Vodonepropusni Samoborski fašnik

Puno kiše, ali još i više dobrih vibracija širilo se prve fašničke subote na 188. Samoborskom fašniku. Najhrabriji i vodonepropusniji posjetitelji pratili su na otvorenom popodnevni program, koji se održavao na središnjoj pozornici, gdje su ih zagrijali Samba Senj, Babina špajza rock ritmovima te rasplesama Zuzana, SalSam i Shimmyice.Samoborski fašnik-22.2.2014U međuvremenu, pod fašničkim šatorom, družile su se gostujuće maskirane skupine iz Brista, Cavtata, Bistre i Karlovca te Čapljine (BiH), koje su dobro raspoloženje premjestile i na ulice Slobodne fašničke republike Samobor. Domaće snage branili su lokalni mjesni odbori koji su otvorili tabore u Livadićevoj ulici u sklopu ETNOcesta te KUD Oštrc sa svojim Zahodom za zapošljavanje, kojem se za posao javio i Ivo Sanader.

Večernji glazbeni program začinili su domaćim hitovima Band 4od5, udaraljkaškim spektaklom SUDAR Percussion, reggae ritmovi Brain Holidaysa te Tao Šank. U fašničkom šatoru temperaturu je dodatno podigla uvijek razigrana Maja Šuput i Daddy Cool band.

Program za nedjelju, 23. veljače

Samoborski fašnik nastavlja se dječjim programom od 10 sati. Uz male pjevače dječjih zborova Pikići i Samoborček dolaze i maskirane povorke dječjih vrtića Obzor, Grigor Vitez, Osmijeh, Izvor i Potočić. Glazbena zvijezda jutarnjeg dijela programa je Jacques Houdek, kojem će podršku svojim glasovima dati i Dječji zbor Zagrebačka zvona. Na klizalištu u bivšoj vojarni Taborec predviđeno je održavanje Bala pod maskama, a na Trgu Matice hrvatska trajat će SRAKAfest.

Popodnevni dio nedjeljnog programa počinje u 14 sati gostovanjem Fio Showa, a nakon reprize otvorenja prvo predstavljanje imaju mjesni odbori. Povorka njihovih alegorijskih kola kreće od 15 sati, a na pozornici redom nastupaju mjesni odbori Domaslovec, Konščica, Mala Jazbina, Rakov Potok i Hrastina, a dodatni animator dobrog raspoloženja bit će i uvijek duhoviti Vid Balog.
Od 18:30 sati dolaze gosti iz Slovenije, Kurenti iz Ptuja, a bit će tu i Tamburaški sastav Bez kontrole te revija i izbor fašničkih maski. U 20:30 sati na scenu stupaju Žiga i Bandisti, dok su u fašničkom šatoru glazbeni gosti Kingsi i Zlatne godine.

Fašnik

Pročitajte još: Dječje maske nadvladale kišu , Samoborom zavladale maske

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,