Vranac: Natječaj za kratku priču

Natječaj pod nazivom ‘Vranac – najbolja kratka priča 2016. godine’ raspisan je u Crnoj Gori, a na njemu mogu sudjelovati svi iz regije koji se bave pisanom rječju.
Karver-knjižara PodgoricaPriče se mogu slati preko aplikacije na stranici www.karver.org do 1. svibnja. Nakon okončanja najtječaja, 20 najboljih priča bit će objavljeno na stranici www.odaklezovem.com, a tri ravnopravne nagrade za najbolju kratku priču, dodijeljene u vrijeme održavanja 8. Međunarodnog književnog festivala Odakle zovem, Podgorica 2016. koji organizira knjižara Karver u Podgorici od 27. lipnja do 3. srpnja.

Pokrovitelj natječaja i nagrada je 13. jul – Plantaže, proizvođač vrhunskih crnogorskih vina.

Natječaj ‘Vranac – najbolja kratka priča’, jedan je od najprestižnijih u regiji. U proteklih pet godina, preko internet aplikacija stiglo je više od 4000 priča pod šifrom. Natječaji su objavljeni u crnogorskim i regionalnim časopisima, novinama i na portalima. U dvije knjige ‘Vranac – najbolja kratka priča 2010. i 2011.’ i na stranici www.odaklezovem.com do sada je objavljeno 130 priča, a nagrađeno je 19 sudionika.

O pričama za izbor tri najbolje, odlučivat će žiri: Ognjen Spahić, pisac; Marko Pogačar, pjesnik i književni kritičar i Marinko Vorgić, književni kritičar.

Uvjeti za sudjelovanje na natječaju:
– apliciranje preko tranice www.karver.org, informacije putem e-maila na: [email protected]
– priče trebaju biti napisana na bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku
– priče trebaju biti ranije neobjavljena i ne duža od 20.000 znakova
– priče se šalju isključivo u elektronskoj formi pod šifrom preko portala www.karver.org , gdje se nalaze upute za slanje
– izbor najboljih priča po odluci žirija za dodjelu nagrada bit će objavljen 20. lipnja u medijima i na stranici www.odaklezovem.com
– prijavljivanjem za nagradu na natječaju, autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Sibili d.o.o. Podgorica, Crna Gora (knjižara Karver), da odabrane priče objavi.
– tema natječaja je slobodna
– svaki autor može poslati isključivo jednu priču; autor koji pošalje više od jedne priče bit će diskvalificiran nakon otvaranja šifri pri izboru za nagrade

Tri ravnopravne nagrade u iznosu od 500 eura bit će dodijeljene u vinskom podrumu Šipčanik – 13.jul – Plantaže u razdoblju između 27. lipnja i 3. srpnja. Točan datum bit će na vijeme najavljen.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , , ,