Vrata iskupljenja: Prvi film Katje Restović

Poznata redateljica videospotova, spisateljica i fotografkinja Katja Restović u jesen će započeti snimanje ‘Vrata iskupljenja’, svoga prvog dugometražnog igranog filma.
1-Katja Restović i Azeglio PiccoNakon  velikog broja zapaženih  projekata, radova i postignuća, ova uspješna umjetnica, odlučila je snimiti triler temeljen na istinitoj priči s kraja 18. stoljeća koja se dogodila u općini Tar, a vezana je za župnika Martina Velovicha i svećenika iz susjedne Vabrige, Matu Corazza, te tadašnju vrhovnu vlast, Vijeće desetorice iz Venecije. Radi se o izuzetno zanimljivoj i provokativnoj filmskoj priči te intrigantnom ljubavnom trokutu u srcu Istre koja će gledateljima već na početku filma prikazati kako ništa nije onako kako nam se na prvi pogled čini, čineći ovaj film napetim i izazovnim sve do samoga kraja.

Katja Restović uz sebe je okupila uistinu respektabilnu glumačku ekipu, pa će glavni protagonisti ove mračne ljubavne priče biti: Livio Badurina, Robert Kurbaša, Luka Dragić, Olivera Baljak, Edvin Liverić, Biljana Mišić, ali i veliki niz priznatih i poznatih hrvatskih, slovenskih i talijanskih glumaca koji će oživjeti povijest Istre i događanja koja su se zbila davne 1874. godine. Uz zvjezdanu glumačku ekipu, film će obogatiti i Massimo Savić, Amir Kazić Leo i Boris Kosmač, koji će svoje glazbene karijere na trenutak zamijeniti filmskim te biti važan dio stvaranja ovog filmskog hita. Glazbu za film i trailer, koji je već prošle godine poslan na adresu  HAVC-a (Hrvatski audio vizualni centar), potpisuje Zoran Trubić, uz Azeglia Picca i Restović, jedan od trojca autora filma, dok je scenarij za film napisao Max Hozić. Za direktora fotografije Katja Restović odabrala je svog dugogodišnjeg kolegu, Josipa Ružića, a za direktora produkcije Branka Matutinovića te Mirzu Novaliju, konzultanta.

2-Katja Restović i Josip Ružić‘Na Vratima iskupljenja radim već pune tri godine. Za sve je kriv Azeglio Picco koji mi je jednog dana došao i s oduševljenjem pričao o ovoj izuzetnoj priči. Danas tri godine kasnije sretna sam što napokon krećemo u realizaciju ovog projekta, a energiju crpim iz mojih sjajnih suradnika, iz nevjerojatnih povijesnih podataka i zapleta a koji će vjerujem ovaj triler učiniti pravim filmskim hitom. Vjerujem da sam uspjela skupiti odličnu, zrelu ekipu za koju je ovaj rad na filmu koliko god on naporan bio – prije svega veliko zadovoljstvo i užitak tako da nimalo ne sumnjam kako ćemo zajedno stvoriti jedan izuzetan hrvatski triler, koji  vas od početka pa do kraja filma zalijepi za stolicu i uzme vam  dah’, rekla je redateljica filma Katja Restović.

Podršku filmu dala je Istarska županija te Turistička  zajednica općine Tar, ali i cijela ekipa uz same glumce. Svatko će u svom segmentu djelovanja biti dio stvaranja ovog novog hrvatskog trilera, koji bi prema svojim počecima i talentu njegovih protagonista, trebao dobiti naklonost filmskih kritičara i hrvatske publike.

P. R.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,