Vrhunski jazz i roštilj u Positive Brewery

Nova zagrebačka craft pivovara i pivnica Positive Brewery (Ivanečka 1) otvorila je sezonu ljetnih koncerata pod nazivom ‘Open Air Summer Jazz & Grill Night’.Prvi nastup bio je rezerviran je za ‘creme de la creme’ njujorške jazz scene – Marka Črnčeca (Churnchetza) na klaviru, Jorisa Teepea na kontrabasu te Billyja Harta na bubnjevima.

Klaviristički virtuoz Churnchetz, naše gore list, doveo je živuću legendu, bubnjara Billyja Harta, koji već šest desetljeća kreira povijest jazz glazbe. Još 1960-ih godina surađivao je s Wesom Montgomeryjem, 1970-ih s Milesom Davisom, 1980-ih s Richiejem Beirachem, a trenutačno svira s bendom The Cookers i s ovim triom. Njihov prvi nosač zvuka ‘Brooklyn Sessions’ objavljen je pod etiketom Jazz Tribes, a u Zagreb je s njima stiglo svega desetak primjeraka.Koncert je, uz brojne ljubitelje jazza i piva, održan na otvorenom u dvorištu pivovare/pivnice. Uz vrhunske jazz note, publika je uživala u velikim izboru Positive Brewery craft piva, koja je kreirao pivski majstor Simon O’Keeffe i koktela na bazi piva by Luka Elezović.

Za ‘jazzy grill bites’ pobrinuo se roštilj majstor Jay Gee prilagodivši se prigodi, pa je umjesto ćevapa, pljeskavica i hamburgera ponuđena ‘amerikanizirana’ varijanta – vratina s crvenim i zelenim kupusom s barbecue umakom u tortilji.

M. T. /  Foto: Julio Frangen

Tagged: , , , , , , , , , , , ,