Vrhunski koncerti na Lokrumu

Jedan od bisera hrvatske ljepote, otok Lokrum kraj Dubrovnika, ovog će ljeta pružiti nesvakidašnji glazbeni program. Tijekom kolovoza, na ljetnoj pozornici u botaničkom lokrumskom vrtu, za samo tristotinjak posjetitelja po koncertu, nastupit će vrhunski glazbenici: Rundek Cargo Trio, Vanna, Tamara Obrovac Transhistria Quartet te Vlatko Stefanovski s Miroslavom Tadićem.LokrumRundek Cargo Trio (3. kolovoza) – Dubrovčani Rundeka jako dobro poznaju, a prethodnim koncertima Trija na Orsuli uvijek su pomicali ljestvicu glazbenog doživljaja. I dalje promoviraju Porinom nagrađen album ‘Mostovi’ koji su do sada povezali preko 60 europskih gradova gdje je Trio nastupao od izlaska albuma… Trenutačno su na ljetnoj turneji regijom, prije desetak dana su rasprodali koncert na Gornjem gradu u Zagrebu, a ‘Mostove’ su početkom srpnja promovirali u samom centru Pariza.

Vanna (13. kolovoza) – Pjevačica s dugom i respektabilnom karijerom za koju Lokrum predstavlja jednu od najljepših ovoljetnih priča… Krajem 2015. godine održala je fantastičan i rasprodan koncert u zagrebačkom Lisinskom povodom 25 godina karijere, a iza nje su već dvije sezone dječjeg glazbenog showa ‘Zvjezdice’ u kojem je članica žirija.

Tamara Obrovac Transhistria Quartet (20. kolovoza) – Tamara se uvijek rado vraća u Dubrovnik. Iza nje je godina inozemnog izdanja hvaljenog albuma ‘Canto Amoroso’ koji trenutačno promovira diljem svijeta te planira dogodine odlazak u daleku Kinu. U Zagrebu je nedavno oduševila kinesku delegaciju, a krajem godine nastupa u Švicarskoj i Češkoj te planira veliku turneju povodom 20 godina karijere.

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić (24. kolovoza) – Gitaristički virtuozi sigurno će nadahnuti sve prisutne koji se odvaže brodom na njihov lokrumski koncert. Vrlo bogato koncertno ljeto vodi ih od Slovenije do Makedonije, a geniji na gitarama iza sebe imaju nekoliko zajedničkih diskografskih izdanja. Za Stefanovskog gitara predstavlja obranu od svega, uz nju se osjeća najkomotnije, a ona je i njegov suputnik već četrdeset godina.

U slučaju nepovoljnog vremena koncerti će se pomaknuti na dan poslije, jedino će se Rundekov koncert pomaknuti na dan prije.

Lokrum je otok bogate povijesti i zaštićeni Park prirode – posebni rezervat šumske vegetacije pod zaštitom UNESCO-a do kojeg je dolazak moguć službenim brodovima rezervata. Obiluje egzotičnim biljem, rajskom florom i faunom te prekrasnim povijesnim znamenitostima koje datiraju u 11.stoljeće, a legenda kaže da je baš na Lokrumu spas od brodoloma našao Richard I. Lavljeg Srca, vraćajući se 1192. godine s križarskog pohoda.

M. R.


Oliver & Hauser
Oliver i Hauser: S Lokruma u Gospino polje

Tagged: , , , , , , , , ,