Walter & The Cadillac: Život je Rock’n’Roll

Walter Neno Neugebauer, rođen je u Zagrebu 1945. godine, pa ove godine uz svoj 70. rođendan obilježava i značajne jubileje svoje karijere. Croatia Records objavila je CD ‘Život je Rock’n’Roll’ u izvedbi Waltera i njegova benda The Cadillac s četiri pjesme koje su ostavile značajan trag u njegovu životu.

Pjesma ‘Platno, boje, kist i twist’ ostala je dugo, sve do ove godine, neuslišena želja Waltera Neugebauera. Naime, na Zagrebfestu 1963. godine nije dobio priliku da s tadašnjim bandom VIS Kristali izvede pjesmu u alternaciji s kvartetom 4M i Bijelim strijelama. Pjesmu je otpjevala Zdenka Vučković s Big Bandom. 52 godine kasnije, ‘Platno, boje, kist i twist’ autora Ivice Krajača u izvedbi Waltera & The Cadillaca otvara ovaj maxi CD.

‘Dok razmišljam o nama’, pjesma Karla Metikoša, nalazi se na ovom izdanju jer ju je Walter prvi put čuo od samog autora dok je melodija bila još u povojima i odmah ga je oduševila. 43 godine nakon toga, Walter ju je snimio na svoj, rockerski način.

‘Andrea Doria’ je pjesma koju je Walter objavio 2006. godine, a devet godina kasnije svoje mjesto ima i na ovom CD-u. Tekst je napisao osobno Walter na glazbu njemačke rock’n’roll legende Uda Lindenberga.

Walter Neno NeugebauerI na kraju, ono što je Walterov životni moto – ‘Rock’n’Roll je život moj’, pjesma koja je označila karijeru ovog velikog, neuništivog rockera. Rockin’ Neno & The Cadillac izveli su pjesmu 1989. na Zagrebfestu te je otad pjesma zaštitini znak Waltera Neugebauera i The Cadillaca. Na ovom izdanju objavljena je nova verzija tog velikog hita. Nakon 25 godina pjesma je prvi put dobila svoj prateći video spot koji je premijerno emitiran u programu CMC televizije.

Sve četiri navedene pjesme, svaka na svoj način, obilježile su i usmjerile karijeru Waltera Nene Neugebauera, istinskog zaljubljenika u Rock’n’Roll kakvih je malo. Njegova karijera počela je davne 1962. godine kad je osnovao VIS Kristali u kojima je svirao glasovir i pjevao. Europsku karijeru ostvaruje već iduće godine u VIS Mladi / The Mladis. Nakon raspada grupe, 1969. godine, Neugebauer osniva Pink Elephant Band s kojim je nastupao u američkim klubovima u Njemačkoj i u bivšoj državi. Godine 1979. osniva The Cadillac grupu s kojom i danas nastupa i u kojoj su svirali, i danas sviraju, vrsni glazbenici. Rock’n’Roll je doista smisao života Waltera Neugebauera jer zadire sve sfere njegova života pa je tako proglašen doživotnim predsjednikom Udruge zagrebačkih rockera Total Rock World.

Walter će 15. studenoga velikim koncertom u KD Vatroslava Lisinskog, uz mnogobrojne goste, obilježiti svoj 70. rođendan.

C. R.


Walter Neugebauer
Walter Neugebauer: Čaga u Prečkom

Tagged: , , , , , , , ,