WOW-ice prezentirale Decanterova vina

13. listopada nije bio zastrašujući petak 13., nego dan kad je zagrebačka vinska udruga WOW, upriličila važnu prezentaciju u Rooftopu Lateral na 26. katu najvišeg hrvatskog nebodera.Na čelu s art direktoricom WOW udruge, Vlastom Pirnat, agilnom članicom i vinskom connoisseuricom Manuelom Maras te istaknutom poduzetnicom Anom Lisak WOW-ice su organizirale atraktivnu prezentaciju četiri vinarije koje su nedavno osvojile medalje na najpoznatijem svjetskom ocjenjivanju vina, londonskom Decanteru.

U predivnom prostoru s još boljim pogledom, svoja su nagrađena vina odabranoj publici predstavili vinarija Cattunar (platinasta medalja za vino Nonno 4 Terre 2015), vinarija Pilato (zlatna medalja za Malvaziju istarsku 2019), vinarija Košćak (srebrna medalja za Sauvignon) i vinarija Kopjar (srebrna medalja za Graševinu te još četiri brončane medalje za ostala svoja vina).

Sjajna je vijest da su hrvatska vina bila apsolutno iznenađenje na Decanterovu ocjenjivanju u Londonu, jer je od nešto više od 200 prijavljenih hrvatskih vina njih čak 170 osvojilo medalje. Nije nimalo nevažno da su od toga 3 platinaste i 11 zlatnih, a ostalo srebrne i brončane. Tri hrvatske platinaste medalje – Cattunarov Nonno 2015, Kozlovićeva Selekcija Malvazija 2017 i Kutjevačka Graševina de Gotho 2018, izdvojene su kao posebno iznenađenje ovogodišnjeg ocjenjivanja.

Već je poznato da udruga WOW na svojim promocijama ugošćuje vinare osobno. Tako je bilo i ovoga puta, pa su se na prezentaciji pojavili Luka Košćak s nagrađenim Sauvignonom; Robert Kopjar donio je srebrne Graševinu i Chardonnay; Sanjin Pilato svoju zlatnu s 95 bodova ovjenčanu svježu Malvaziju, a Vesna Belir Cattunar predstavila se s platinastim Nonom, malvazijom iz 2015. s osvojenih 97 bodova, vinom stvorenom u okviru projekta ‘4 terre’ (4 zemlje – crvene, sive, crne i bijele istarske zemlje). Ovom prilikom moglo se kušati još i Pjenušac 2607 vinarije Košćak, Pilatovu Malvaziju sur lie i teran Kappi vinarije Cattunar.

S. M. / Foto: Mario Draušnik


Tagged: , , , , , , , ,