Zabranjeno pušenje o kreditima u švicarcima

Nije presudila čakija nego krediti u švicarcima! Zabranjeno pušenje u novom spotu opjevalo je goruću temu današnjice.Zabranjeno pušenje-Tri kile, tri godineVrlo aktualna tema, a i problem današnjeg društva ‘krediti u švicarcima’ našli su se ovoga puta na repertoaru poznatih mahera u prikazivanju socijalnih situacija. Kao i masa građana koji su se opekli uzimajući primamljivi ‘vrući kesten’ u ruke i pali u dužničko ropstvo, upravo kobni ‘švicarci’ došli su glave Seju Sexona u spotu ‘Tri kile, tri godine’!

Pjesmu je je po istinitom događaju napisao u poznatom duhovitom stilu Sejo Sexon, a govori o njegovu pedesetogodišnjem prijatelju, inženjeru agronomije i obiteljskom čovjeku, koji je uhvaćen s tri kile marihuane koju je namjeravao prodati da ne završi na ulici i izgubi stan, koji više nije mogao otplaćivati jer ga je kupio kreditom u ‘švicarcima’. Scenarij je napisao sam autor, a donosi nam Seju, kao razmaženu zvijezdu nerazumnih prohtjeva, koja zaspe na snimanju vlastitog spota. Ovaj, treći po redu spot Zabranjenog pušenja sa CD-a ‘Radovi na cesti’ sniman je u suradnji s produkcijskom kućom Ratio i poznatim plesnim studijem Escape, pod vodstvom jedne od najboljih hrvatskih koreografkinja, Lidije Iveković. Zanimljiv je i podatak da u spotu glumi i Seju lišava slobode istinski šef smjene u zagrebačkom zatvoru Remetinec, Milenko Pašalić.

Glavni kamerman na snimanju spota bio je Dino Senčar, dok je na drugoj kameri bio Robert Ferenc. Kostimograf je bila Lea Krpan, Sanja Agić je brinula o šminki, dok su frizure djelo Katice Topčić iz frizerskog studija Fabula de forma. Autori i producenti pjesme ‘Tri kile, tri godine’ su Sejo Sexon i Toni Lović, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London). Spot je sniman u atraktivnom zagrebačkom klubu ‘Katran’, koji već godinama uspješno vodi svestrani umjetnik Mario Petreković. Zajedno su ga režirali Sejo Sexon i kritičar i redatelj Anđelo Jurkas.

V. M. / Foto: Goran Berović


Pročitajte još:

Zabranjeno pušenje - Radovi na cesti Zabranjeno pušenje: Besplatno skidanje albuma
Zabranjeno pušenje - Sejo Sexon Zabranjeno pušenje: Ti voliš sapunice
Zenica Blues Kako Zenica Blues izvode Amerikanci


Tagged: , , , , , , , , , , ,