Zadnja klapa HBO-ove serije Uspjeh

U Zagrebu je završeno snimanje serije ‘Uspjeh’, prve originalne HBO produkcije u našoj regiji.Predstavnici HAVC-a su zajedno s medijima iz Hrvatske, Srbije i Makedonije prošlog tjedna posjetili ekipu na setu, pri snimanju scena u jednom zagrebačkom hotelu. Goste je dočekala producentica Ana Balentović (HBO Adria).

‘Izuzetno sam ponosna na ovaj projekt, na priču Marjana Alčevskog, koju smo razvijali punih 18 mjeseci i sada snimamo zadnje scene. Najvažniji dio posla je odrađen, slijedi postprodukcija. Serija cilja na publiku ove regije, ali priča je univerzalna i bit će dostupna na HBO platformi publici iz cijelog svijeta’, rekla je Balentović.

Na filmskom opremom okupirani deveti kat hotela novinare je odveo producent Nebojša Taraba (Drugi plan). Upravo se pripremala scena u kojoj su sudjelovali Iva Mihalić, Tara Thaller i Uliks Fehmiu. Nismo ih puno smetali, jer ekipu je, pod redateljskom palicom oskarovca Danisa Tanovića, čekalo cjelonoćno snimanje. Ipak, zajedno s kolegama, iskusili smo kako cijela priča izgleda s one strane kamere.

Daniel Rafaelić, ravnatelj HAVC-a, iskoristio je priliku i pozdravio cijelu ekipu te izrazio veliko zadovoljstvo što se ovako značajni projekti snimaju upravo kod nas. Serija ‘Uspjeh’ prijavljena je u program poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela HAVC-a. Scenarist Marjan Alčevski tom je prilikom istaknuo: ‘Cash rebate program HAVC-a je ne samo potaknuo strane produkcije da dolaze snimati u Hrvatsku, već i omogućio da se u Hrvatskoj stvori kritična masa filmskih djelatnika koja radi na razini najzahtjevnijih svjetskih projekata’.

Serija ima šest nastavaka, a snimanje, koje se većinom odvijalo u Zagrebu, trajalo je od početka ožujka do kraja svibnja. Podsjećamo da je scenarij Marjana Alčevskog izabran na natječaju ‘First Draft’ HBO AdriJe na koji je pristiglo 570 scenarija. Redatelj je Danis Tanović, a glavne uloge tumače Marija Škaričić, Uliks Fehmiu, Iva Mihalić, Toni Gojanović i Tara Thaller. Izvršni producenti su Steve Matthews i Johnathan Young (HBO Europe), a producenti Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba i Miodrag Sila (Drugi Plan), dok je supervizorica produkcije Emma Turner (HBO Europe).

HAVC


Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,