Zagreb à la carte: Kazalište uz večeru

Da je prosinac pun iznenađenja, imat ćemo se prilike uvjeriti 20. prosinca u samom srcu metropole. Umjetnička organizacija TheArte pripremila je originalnu kulturnu poslasticu za Zagrepčane – premijeru projekta kazališta uz ekskluzivnu večeru pod nazivom Zagreb à la carte.
Zagreb a la carteZagreb à la carte diplomski je ispit producentice Ane Sikavice, nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti i umjetničke organizacije TheArte koju je osnovala s mladim i hvaljenim redateljem Paolom Tišljarićem. Autorski, glazbeno-scenski projekt Zagreb à la carte vraća se u Zagreb prošlog stoljeća, a cjelovečernji program spaja naizgled nespojivo – večeru i kazališnu predstavu o povijesti Zagreba. Goste će tako tijekom večere očaravajući putopisi Antuna Gustava Matoša pozvati da ponovno prošetaju mjestima poput Griča njegova doba, dok će im pjesme Tina Ujevića probuditi želju da zastanu kraj svakog jablana i vodoskoka i, baš poput njega, dive se njihovoj ljepoti.

Uz legendarne songove poput ‘Tiho plove moje čežnje’ Ive Robića i ‘Stari kandelaber’ Vikija Glovackog može se otvoriti i plesni podij, a na repertoaru su i prekrasne ljubavne priče, ispisane rukopisom Augusta Šenoe i Slave Ištvančić. Naravno, sve to tek je djelić priče koju će ispričati talentirani glumci Ana Marija Žužul i Ivan Čuić te zvijezda ‘Zvizdana’ Tihana Lazović.

Premijerna, već rasprodana izvedba, održat će se u restoranu Frankopan, 20. prosinca u 20 sati, dok su sljedeće zakazane za 23. i 24. siječnja. Cijena ulaznice od 260 kuna uključuje kazališnu predstavu te gala večeru u četiri slijeda inspiriranu zagrebačkim tradicionalnim specijalitetima, a rezervacije i informacije mogu se dobiti na mail: [email protected]

Stoga, vrijeme je za prepustiti se čarobnoj priči o Gradu Zagrebu, ljepoti legendarnog zagrebačkog šarma i pritom uživati u vrhunskoj večeri. Serbus!

T. Š.

Tagged: , , , , , , , ,