Zagreb Guitar Festival

Od 15. do 18. siječnja u Studentskom centru održat će se prvi Zagreb Guitar Festival, koji će okupiti vrhunska gitaristička imena iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i drugih zemalja.
Zagreb Guitar FestivalFestival je osmišljen kao stručna manifestacija i mjesto susreta gitarista svih profila, od učenika, studenata i profesionalaca do ljubitelja klasične i jazz gitare. U sklopu festivala održat će se međunarodno natjecanje gitarista te organizirati radionice pod vodstvom vrsnih hrvatskih i inozemnih pedagoga, čime će se mladim umjetnicima pružiti mogućnost učenja od najboljih. Svaku večer održavat će se i jazz koncerti na Zagreb Guitar Night, a organizirat će se i Sajam gitara, graditelja gitara i gitarističke opreme.

Svečano otvaranje održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ) uz solistički koncert Zorana Dukića, jednog od najistaknutijih gitarista nove generacije, profesora na Kraljevskome konzervatoriju u Haagu te na Visokoj glazbenoj školi u Barceloni i Aachenu. Solistički koncert održat će i Petrit Çeku, jedan od najboljih mladih hrvatskih gitarista, a u klubu Sova nastupit će vrsni jazzist Ante Gelo sa svojim sastavom Apollo 4.

Opširnije na: www.zagrebguitarfestival.com

TZ GZ

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,