Zagreb kao Kuba: Cubismo i salsa na Strossu

Kuba se privremeno ‘useljava’ u Zagreb i to u sklopu manifestacije Ljeto na Strossu. U petak, 2. lipnja Strossmayerovo šetalište transformirat će se u jednu od najljepših promenadnih ulica na svijetu – Paseo del Prado.Kubanska salsa popularna je diljem svijeta, a njezini ritmovi proputovat će i centrom Zagreba. Kubanci se uz glazbu bude i s glazbom liježu, a po četvrti put to će iskusiti i Zagrepčani. Senzualne salsa korake moći će isprobati na Gornjem gradu zajedno s TV voditeljicom Marijanom Batinić i radijskim voditeljem Danielom
Bilićem. A nakon plesa i šetnje po senzualnoj Havani, osvježit će se i uz autentičan koktel mojito – kojeg je obožavao i Ernest Hemingway, pisac koji je dvadeset godina proveo na Kubi. Grupa Cubismo pak, inače poznata po svojim energičnim svirkama, održat će u 20 sati besplatan koncert.

Osim plesa, imat ćete priliku saznati i naučiti sve tajne izrade najpopularnijeg koktela na svijetu. Havanini profesionalni koktel majstori, u petak, 2. lipnja, od 18 do 20 sati predvodit će radionicu i svim zainteresiranima pokazati kako je Havana Club 3 años temelj svakog izvrnog mojita. Na licu mjesta ispunite Havana putovnice i u nekoliko sekundi bit ćete dio egzotike. Havana Clubu Momento Mojito je ovo četvrti put da će okupiti zaljubljenike u kubansku kulturu.

I. S.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,