Zagreb se oprostio od Kemala Montena

Na posljednjem ispraćaju Kemala Montena, jednog od najznačajnijih glazbenika ovih prostora, na zagrebačkom Mirogoju okupio se veliki broj prijatelja i kolega koji su zajedno s njegovom obitelji odali počast velikom i prerano preminulom umjetniku.
Kemal Monteno-ispraćaj
U ime svih prisutnih, Siniša Škarica, bivši glavni urednik Jugotona i Croatia Recordsa te dugogodišnji prijatelj Kemala Montena, istaknuo je kako nas je napustio glazbenik koji je svojim pjesmama preko 40 godina oduševljavao brojne generacije. Inspiriran stihovima njegovih pjesama osvrnuo se na bogatu karijeru Kemala Montena te na suradnje s najznačajnijim glazbenicima s ovih prostora.

Rade Šerbedžija-ispraćaj-Kemal MontenoU ime obitelji i bliskih prijatelja okupljenima se obratio Rade Šerbedžija, glumac, pjevač i dugogodišnji prijatelj Kemala Montena. Na vrlo emotivan način recitirao je stihove pjesme ‘Dušo moja’ nakon čega je pjesmom ‘Hvala svima’ dostojanstveno završen zagrebački ispraćaj.

Kemal Monteno krenuo je na svoje posljednje putovanje u rodno Sarajevo gdje će se pridružiti ostalim velikim imenima u Aleji slavnih. Komemoracija će biti održana u Sarajevu u srijedu 28. siječnja u 12 sati u Narodnom pozorištu, a pogreb u 14.30 na sarajevskom groblju Bare.

C. R. / Foto: Marko Šolić


Pročitajte još: In memoriam: Kemal Monteno (1948.-2015.)


 

Tagged: , , , , , , , , ,