Zagreb Tourfilm Festival 2019.

Približava se 8. izdanje međunarodnog festivala turističkih filmova Zagreb Tourfilm Festival, koji će se i ove godine održati u prostorima Kaptol Boutique Cinema od 9. do 12. listopada.Uz stalne pokrovitelje, predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, te organizatore Turističku zajednicu grada Zagreba i Balduči film, da susret filmaša, vrhunskih znalaca u turizmu, i publike, ljubitelja putovanja, sve protekne savršeno kao i uvijek, pobrinut će se direktorica festivala Spomenka Saraga.

Od 302 prijavljena filma o turizmu, iz 41 zemlje i Hrvatske, selektori su odabrali njih 117 koji se bore za čak 32 nagrade u raznim kategorijama i Grand Prix za najbolji film. Predsjednik žirija je Bobby Boško Grubić, dobitnik brojnih nagrada za produkciju, marketing i film, a između ostalog i tri Emmyja. Zainteresirani za recentni vrh u svijetu turističkog filma, izbor najboljih radova mogu besplatno pogledati u Kaptol Botique Cinema, u četvrtak, 10. listopada od 17 do 19 sati.

Zaljubljenicima u putovanja na raspolaganju su tri kategorije: promotivni filmovi do 15 minuta, TV reportaže i TV dokumentarni filmovi do 60 minuta, te kategorija komunikacija u turizmu. Posebno su zanimljivi radovi iz zemalja poput Ecuadora, Španjolske, Portugala, Južnoafričke Republike, Afrike, Brazila, Azerbajdžana, Indije, Japana… Program besplatnih projekcija dostupan je na www.zagreb-tourfilm.com i na facebook stranicama festivala.

Veliki broj država iz kojih su filmovi prijavljeni, posebno raduje organizatore, jer su potvrda i priznanje da su ime Hrvatske, grada Zagreba i samog Zagreb TourFilm Festivala već poznati u svijetu turizma i specifičnog profesionalnog filmskog izražavanja o toj važnoj gospodarskoj grani. Posebno vesele i povratne poruke sudionika festivala kako je ovo jedan od najboljih turističkih filmskih festivala u Europi.

P. R.Tagged: , , , , , , , , , , ,