Zagreb u pjesmi Željka Krznarića

Croatia Records objavila je CD knjižicu ‘Zagreb u pjesmi Željka Krznarića’, poznatog tekstopisca koji desetljećima surađuje s najvećim imenima pop i zabavne glazbe.
‘Zagreb se voli na poseban način. Zagreb je ljubav koja se pretapa iz boje u boju. Iz zelenila proljeća u šarenilo jeseni. Po svijetu se putuje, ali se uvijek vraća u Zagreb. Zagreb je ta ljubav koja traje i koja me natjerala da mu se odužim pjesmama koje mu pjevaju s trgova, parkova i ulica. Iz tramvaja i uspinjače. U podne kad dan prepolovi top s Lotrščaka. To je ljubav koja se ne zaboravlja i tuga onih koji iz njega odu sa željom da mu se vrate. Želja mi je da vam ove pjesme budu uvijek pri srcu. Naš je Zagreb tako velik, a opet u srce stane’, stoji u uvodu knjižice izdanja ‘Zagreb u pjesmi Željka Krznarića’ koje je upravo objavila izdavačka kuća Croatia Records.

Izvršni producenti izdanja Boris Zeljak i Ivanka Bičak sastavili su kompilaciju od 10 pjesama koje na najbolji način opisuju, za njega, najljepši grad na svijetu – Zagreb. Izdanje je na jednom mjestu okupilo neke od najvećih glazbenih zvijezda: Vladimira Kočiša Zeca, Borisa Babarovića, Kraljeve ulice, Peru Galića, Đuku Čaića, Luku Balvana i druge, a riječ je o pjesmama: ‘Advent u Zagrebu’, ‘Majko Božja kamenitih vrata’, ‘Došel bum, došel’, ‘Top s Lotrščaka’, ‘Zrinjevac’, ‘Tak si velik, a v srce mi staneš’…

C. R.


Tagged: , , , , , , , , , ,