Zagrebačka županija: Turistički rezultati u 2022. godini

Nastavlja se trend pozitivnih turističkih pokazatelja u Zagrebačkoj županiji. Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, u Zagrebačkoj županiji je u 2022. godini ostvareno oko 56 posto više dolazaka i oko 48 posto više noćenja turista u odnosu na 2021. godinu.

U odnosu na turistički rekordnu 2019. godinu ostvareno je oko 91 posto dolazaka dok je broj noćenja turista veći za oko 2 posto u odnosu na 2019. godinu. Gledano prema destinacijama, najviše je gostiju boravilo u Velikoj Gorici, Svetoj Nedelji, Jastrebarskom, Samoboru i Ivanić-Gradu.

Podaci iz sustava eVisitor također pokazuju kako su najbrojniji gosti pored domaćih, bili gosti s tržišta Njemačke, Italije, Nizozemske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Austrije, SAD-a, Slovenije, Srbije, Češke i Kine. Prema organizaciji dolaska, ostvareno je oko 90 posto individualnih dolazaka gostiju.

Zadovoljstvo pokazateljima izrazila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović zahvalivši se svima koji su doprinijeli uspješnoj turističkoj godini.

‘Naši vinari, OPG-ovci, hotelijeri, ugostitelji, lokalne turističke zajednice, kao i sama Turistička zajednica Zagrebačke županije dali su svoj doprinos, a ta sinergija ponovno se pokazala kao recept za najbolje rezultate’, rekla je Alilović dodavši kako će Županijska turistička zajednica nastaviti i u ovoj godini sa snažnom promocijom destinacije i svih njenih autohtonih i inovativnih sadržaja. Posebno se osvrnula na trend gradnje i iznajmljivanja kuća za odmor, kako tradicijskih tako i luksuznih, kojih u Zagrebačkoj županiji ima preko 130.

‘U 2022. godini interes za boravak u kućama za odmor se udvostručio u odnosu na godinu ranije’, pojasnila je Alilović.

I.A. / Foto: TZZŽ


Sjajni turistički rezultati u Zagrebačkoj županiji


 

Tagged: , , , , , , ,