Zagrebački solisti na 50. obljetnici Barcolane u Trstu

U utorak, 9. listopada (21 sat), povodom proslave 50. obljetnice Barcolane, jedne od najvećih svjetskih jedriličarskih regata, Zagrebački solisti održat će cjelovečernji koncert u kazalištu Teatro Giuseppe Verdi u Trstu.Koncert će biti središnji kulturni događaj Barcolane, a kao poklon svom gradu, organizirala ga je Zajednica Hrvata u Trstu, uz potporu Općine Trst, Pokrajine Friuli-Venezia-Giulia i Fondacije CRTrieste.

Zagrebački solisti i Antonio Janigro jedna su najvećih kulturnih poveznica između Hrvatske i Italije, a ovaj koncert bit će uvod u 65. sezonu Ansambla, kao i talijanska proslava 100. obljetnice rođenja osnivača Zagrebačkih solista – Talijana Antonija Janigra.

Koncertni majstor bit će Sreten Krstić, a kao solisti na koncertu, pridružit će im se mlade zvijezde operne scene – sopranistica Evelin Novak, solistica Berlinske državne opere i bariton Ljubomir Puškarić, solist Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Na programu će biti djela Mozarta, Sorkočevića, Rossinija, Verdija i Puccinija.

Barcolana, s preko 2000 sudionika, među najvećim je svjetskim jedriličarskim regatama. Tradicija joj seže još od 1969. godine, a održava se svake druge nedjelje u listopadu u Tršćanskom zaljevu. Jubilarna 50. Barcolana s koncertom Zagrebačkih solista kao središnjim događajem, bit će i nezaboravan kulturni događaj!

N. M.


Tagged: , , , , , , , , , ,