Započeo 46. PIF festival

Šarene lutke i bajkovite priče iz života i mašte na 46. izdanju PIF festivala!

PIF-izložba Svjetovi i junaci tvorenjePrestižni međunarodni festival lutaka otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a nagrađivana ruska lutkarska predstava Carmen oduševila je do posljednjeg mjesta ispunjeno kazalište Kulturnog centra Travno te najavila uzbudljive dane PIF-a koji su pred nama. U zaista impresivnoj predstavi uživale su brojne osobe iz društvenog života Hrvatske, od romanopisca Mire Gavrana, glumice Marije Kolb, bivše Miss Universe Ivane Delač Đolo koja je u društvu sina uživala u zanimljivom sadržaju, dok su se vaterpolisti zagrebačke Mladosti Ante Vukičević i Marko Pavičić vratili u djetinjstvo i s pažnjom pratili radnju predstave Carmen.

‘Vrlo smo zadovoljni početkom ovogodišnjeg festivala, otvorila ga je vrhunska nagrađivana ruska predstava koju zaista vrijedi pogledati. U slijedećim festivalskim danima, uživat ćemo u još brojnim svjetskim predstavama, radionicama i izložbama te pozivam sve male i velike da dođu na festival i uživaju u ovom prekrasnom svijetu mašte’ – izjavio je ravnatelj Kulturnog centra Travno, Josip Forjan.

Na ovogodišnjem 46. izdanju prestižnog festivala koji traje do 14. rujna očekuje nas 12 vrhunskih svjetskih kazališta te brojni autori i glumci iz Kine, Rusije, Češke, Slovenije, Poljske, Srbije i Hrvatske koji će oživjeti lutke i poigrati se čarobnim pričama iz svijeta mašte.

PIF-otvorenjeDanas možete pogledati:
11.00 i 12.30 – Zagrebačko kazalište lutaka – Budulinek, Češka
12.00 – EtnoArt galerija – Lutkarska radionica Veseli klaun
18.00 – Kulturni centar Travno, Scena Travno – Grubzon, Slovenija
18.00 – Trg bana J. Jelačića – Lutkarske etide, Kina
19.00 – Kulturni centar Travno – Lutkarska radionica Veseli klaun
21.00 – Satiričko kazalište Kerempuh, Scena Vidra – Salto mortale, Slovenija

Ulaznice za odabranu predstavu mogu se kupiti na www.kupime.hr ili na blagajni kazališta, 60 minuta prije početka predstave. Cijena ulaznice za odrasle je 30 kuna a djeci i njihovim roditeljima dolazak na kazališne predstave omogućen je uz simboličnu kovanicu od 5 kuna.

Sve informacije vezane uz PIF festival i rezervacije ulaznica mogu se pronaći na službenoj stranici festivala www.pif.hr

Tagged: , , ,