Završen 46. PIF festival

Izabrani su pobjednici 46. PIF festivala!

46. PIF-Publika na Sceni TravnoBrojni autori i glumci iz Kine, Rusije, Poljske, Češke, Slovenije, Srbije i Hrvatske proteklih su dana oživjeli lutke i poigrali se čarobnim pričama na prestižnom, 46. PIF festivalu. Nakon šest uzbudljivih dana vrhunske glume, izvrsnih scenskih nastupa, i nezaboravnih lutkarskih priča izabrani su najbolji lutkarski majstori, a uspješni smo festival pozdravili do sljedeće, još uspješnije godine.

Nagradu za najbolju predstavu cijenjeni međunarodni žiri dodijelio je lutkarima Regionalnog kazališta Kostroma iz Rusije za impresivnu izvedbu predstave ‘Medvjed’, dok je prvo mjesto u odabiru dječjeg žirija pripalo Gradskom kazalištu Zorin Dom iz Karlovca i njihovoj uzbudljivoj predstavi ‘Još si zelen’.

Lutkarska izložbaOsim vrhunskih lutkarskih predstava, u proteklih nekoliko dana otvorene su izložbe dječjih radova, brojne lutkarske radionice i promocije knjiga. Šarene i vesele lutke kao iz mašte, klaunovi i cirkusanti, oduševljavali su brojne znatiželjnike i uveseljavali najmlađe koji su iskoristili trenutak kako bi porazgovarali sa svojim omiljenim likovima iz bajki.

46. PIF festival posjetilo je više od sedam tisuća gostiju a svi oni koji nisu imali prilike uživati u ovogodišnjem festivalu, mogu nam se pridružiti sljedeće godine. Šarene lutke, čarobne priče i neodoljivi likovi iz bajki ponovo će zavladati Zagrebom, a 47. PIF festival bez sumnje će steći tisuće novih poklonika.

P. R.

Tagged: , , , , , ,