Završen prvi sajam umjetnosti Art Zagreb

Sajam umjetnosti, Art Zagreb, uspješno je završen iznad svakog očekivanja. Na jednom mjestu predstavilo se tridesetak najznačajnijih hrvatskih galerista i umjetnika.Prodajni rezultati iznenadili su i same izlagače. Prodano je više od 30 djela, uglavnom slika. Sajam je privukao i veliki interes kolekcionara, umjetnika i galerista iz Hrvatske i regije.

Pokrenut s ciljem jačanja hrvatskog tržišta umjetnosti, Art Zagreb se već u prvom izdanju nametnuo kao njegovo središnje događanje. Interes svjetskog tržišta umjetnosti za hrvatsku umjetnost u neprekidnom je porastu posljednjih petnaestak godina i stvaranje sajma u hrvatskoj logičan je razvoj tržišta. Paradoksalno je da je promet hrvatske umjetnosti puno veći u svijetu nego u Hrvatskoj, što Art Zagreb želi promijeniti. Svugdje u svijetu sajam umjetnosti središte je tržišta umjetnosti.

‘Sretni smo da je sajam prošao tako dobro. Nismo znali kakav promet možemo očekivati. Pokazalo se u Hrvatskoj umjetnost ima kupce. Odmah počinjemo s pripremama za 2019. Cilj nam je dovesti što više kupaca iz svijeta’, istaknuli su Daniel Tomičić i Juraj Vuglač, organizatori Art Zagreba.

J. G.


Tagged: , , , , , , ,