Završeno snimanje dokumentarca RokOtok

Na Krku je završilo snimanje dokumentarnog filma ‘RokOtok’ koji prati borbu Domagoja Jakopovića Ribafisha s gubitkom sina. Film je režirao Igor Bogdanović, a producirala ga je filmska udruga Šuma (producent Vedran Šuvar).‘RokOtok’ je priča o ocu koji prolazi kroz intenzivan period nakon gubitka sina. U veljači 2018. godine 12-godišnji Rok je tragično otišao iz života svih onih koji su ga voljeli i poznavali. U filmu pratimo njegova oca Domagoja Jakopovića Ribafisha u nastojanju da ispuni obećanje dano sinu i plivanjem poveže svih 50 naseljenih otoka na Jadranu. Cilj mu je bio da tijekom tri ljeta prepliva hrvatsku obalu od Dubrovnika do Krka. Posveta je to jednoj od igara koju je igrao sa sinom – osvajanje naseljenih otoka.

Ova intimna motivacija prerasta u projekt RokOtok, tj. seriju predavanja i druženja s otočkom djecom. Kroz njega se jedan ožalošćeni otac trudi svoju bol pretočiti u društveno vrijedan i koristan pothvat. Rokova je smrt povezana s online igrama i zato Domagoj male otočane s kojima se druži želi upozoriti na opasnosti koje se kriju na internetu i poučiti ih vrijednostima zajedničkog druženja, očuvanja prirode i aktivnosti dalje od ekrana.

Film prati Domagojevo suočavanje s izazovima ne samo fizičke, već i duhovne te emocionalne naravi. Plivajući svladava sile prirode i ograničenja vlastitog tijela, a i bori se s boli zbog gubitka sina koja ga istovremeno pokreće i razara.

Snimanje se odvijalo tijekom tri ljeta u razdoblju od 2019. do 2022. Snimanja tijekom ljeta 2020. godine zbog epidemioloških uvjeta odvijala su se većinom u Zagrebu. Film je podržao Hrvatski audiovizualni centar, a dodatna sredstva osigurao je Grad Zagreb.

HAVC


Tagged: , , , , , , , ,