Završio 20. Festival zagrebačkih kazališnih amatera

Jubilarni 20. Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), najveći i najdugovječniji festival zaljubljenika u daske koje život znače, završen je svečanom dodjelom nagrada, među kojima je četiri vrijedne nagrade podijelilo šest finalista izabrano u jakoj konkurenciji od rekordno prijavljenih 45 kazališnih komada.
20. FZKA-Danijela Evđenić i Veno ParašilovacStručni žiri, u sastavu redatelja Georgija Para, dramaturginje Željke Turčinović i kazališnog kritičara Andrije Tunjića, najvažniju nagradu za najbolju predstavu u cjelini dodijelilo je ‘Gospođici Juliji’ Augusta Strindberga u režiji Christiana Jalzečića, umjetničkog voditelja ErKaVea, također lanjskog pobjednika FZKA-a, s predstavom ‘Sluškinje’.

Nagradu za najboljeg glumca i glumicu osvojili su Veno Parašilovac i Danijela Evđenić za uloge Vedrana i Dore u predstavi ‘Ako se vratimo na početak’ u izvedbi kazališne družine Pluton, dok je nagrada za najbolji autorski tekst otišla u ruke Domagoju Topiću za predstavu ‘Hej, i ja sam tu’ u izvedbi dramskog studija Sesvete.

Kazališni kritičar i selektor 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji će biti održan u Pazinu od 20. do 22. svibnja i Vodicama od 27. do 29. svibnja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, donio je odluku da uz prvonagrađenu predstavu na 56. FHKA sudjeluje i predstava ‘Scene na sceni’ u režiji Rebecce Agić i izvedbi Teatra Gaudeamus Centra KNAP.

I. C.


Teatar Gaudeamus (foto Jan Humski)
Finalisti 20. Festivala zagrebačkih kazališnih amatera
Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,