ZekoEko uskrsna dječja zabava u ZOO Zagreb

Portali Wish.hr i Wish mama.hr već petu godinu zaredom organizirali su edukativno i zabavno događanje za djecu humanitarnog karaktera na uskrsni ponedjeljak u Zoološkom vrtu grada Zagreba.Događaj je okupio velik broj posjetitelja, koji su mogli sudjelovati u bogatom programu namijenjenom djeci i mamama.

U to su bile uključene kreativne uskrsne radionice i kulinarski showovi, zabavne dječje predstave za djecu kazališta Šareni svijet, nastup dječjeg zbora Kikiči, i genijalci, plesne točke sportskog plesnog kluba Petrinija te završni veliki dječji disko.

No, to nije bilo sve. U sklopu ZekoEko događanja održana je i modna revija hrvatskih modnih brendova Viktorija Design odjeća i Vibela Design, koje su pred brojnom publikom nosile poznate hrvatske mame i njihove kćeri.

Cilj događaja je u ovim u ovim teškim i čudnim vremenima pružiti djeci radost odrastanja, a odraslima sreću u srcima za vrijeme uskrsnih čarolija. Upravo zato, i ove godine ZekoEko djeluje humanitarno, priskačući u pomoć djeci ratom pogođene Ukrajine kako bi se poslala jasna poruka da je osmijeh, kao i sreća na licima djece, životni prioritet.

Događaj su uvodnim riječima otvorili Dejan Jaić, izaslanik gradonačelnika Zagreba i pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo i ekološku održivost i strategijsko planiranje; direktor Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok te Dijana Mikloš, urednica portala Wishmama.hr i Wish.hr.

‘Oduševljen sam ovim programom te kao Grad Zagreb sretni smo i ponosni pružiti podršku i potporu projektima koji prije svega uveseljavaju naše najmlađe’, izjavio je Dejan Jaić, te službeno otvorio ZekoEko.

Na ovom događanju djeca su mogla zasaditi svoj mini vrt presađivanjem sadnica u posudice koje su odnijeli doma, sudjelovati kao meštri u kuhinji ‘Wish mama i Mini Chef kuhaju’, uživati u brojnim radionicama crtanja i bojenja uskrsnih motiva.

Osim za djecu, ZekoEko donio je i edukativne sadržaje za odrasle, uključujući modnu reviju Miss4Miss na kojoj su predstavljeni modeli i modna rješenja hrvatskih dizajnera, a nosile su ih poznate i uspješne hrvatske mame.

Nadalje, održano je i edukativno predavanje pod nazivom ‘Abeceda njega’, čiji je cilj bio roditeljima dati korisno znanje o brizi i njezi malodobne djece.

Šećer na kraju za zaigrane mališane bio je Dječji disko ZekoEko uz maskote Medu Štedu i Zeku, gdje su posjetitelji plesnim koracima ispratili događaj do kraja i plešući darovani slasticama otišli doma. Jer, samo je jedan ZekoEko!

Pokrovitelji ZekoEko edukativnog i zabavnog događanja za djecu bili su: Grad Zagreb, Međunarodni institut za klimatske aktivnosti, Zaklada Hrvatska za djecu i Quintessentially Group te Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Za više informacija posjetite portale hwww.wish.hr i www.wish mama.hr.

I. R. / Foto: Rene Karaman


Uskrs u ZG Zoo: Stanovnici počašćeni pisanicama


Tagged: , , , , , , , , , , , , ,