Zeleno blago – mjuzikl o Zagorju

Mlada zvijezda TV serije ‘Stella’, Sementa Rajhard, oduševila je brojnu publiku u Krapini na premijeri prvog mjuzikla o Hrvatskom zagorju.

Zeleno Blago-Sementa RajhardTalentirana Sementa i zabavna ekipa Zagoraca spojili su nespojivo i na daskama festivalske dvorane u Krapini na originalan način prikazali priču Bajke na dlanu – Hrvatskog zagorja – ‘Zelenog blaga’.

Mjuzikl o Hrvatskom zagorju spaja suvremene i tradicionalne elemente kazališne i glazbene umjetnosti. Obrađuje temu neandertalca i vegetarijanca koji zbog toga upada u probleme, zatim je tu i slavna priča o ljubavi seljanke i plemića iz Desinića za koju zna cijelo selo. Po prvi puta poznata priča o Seljačkoj buni dobiva novu dimenziju prikazujući scenu puntanja kmetov večer uoči velike bitke kod Stubice, na čelu sa Matijom Gupcem.

U spektakularnom zagorskom mjuziklu sudjeluju glumci svih uzrasta, pet vrhunskih zagorskih glazbenika, pa sve do malo starijeg djeda koji upotpunjuje ovaj show za cijelu obitelj. Glazbu potpisuje Tihomir Kožina a glazbeni producent je Igor Martinek. Uz tradicionalne zagorske pjesme tu su i suvremeni hitovi koji spajaju staro i novo te prikazauju zagorje na drugačiji, moderan i urbaniji način te ističu talentirane ljude koji cijene svoju kulturu, povijest i običaje a uz sve to hrabro koračaju ukorak s vremenom.

Select PR

Tagged: , , , , , , , , ,