Želim život: Prikupljeno više od milijun kuna

Koncert ‘Želim život’, održan na glavnom zagrebačkom trgu, okupio je više od 10.000 građana koji su svojim dolaskom podržali desetu godišnjicu rada Zaklade Ana Rukavina. Tijekom raspjevane glazbene noći, građani su pokazali solidarnost prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu te su humanitarni broj 060 9000 nazvali više od 200.000 puta i tako prikupili više od 1,25 milijuna kuna za daljnji rad Zaklade.‘Zahvaljujem od srca svim građanima koji su nam se pridružili večeras i proslavili s nama deset godina rada. Građani Lijepe naše još su jednom pokazali da imaju veliko srce prema teško oboljelima u Hrvatskoj i svijetu jer su svojim pozivima omogućili da Zaklada nastavi s misijom širenja Hrvatskog registra. Do sada su 64 osobe iz Hrvatskog registra darovale svoje matične stanice što za oboljele znači novu šansu za život, a nas potiče na još uporniji i ustrajniji rad kako bismo omogućili da se Anin san i dalje nastavi ostvarivati!’ izjavila je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade Ana Rukavina.

Za sve građane koji nisu mogli sudjelovati na koncertu, medijski partner Zaklade i suorganizator koncerta, Nova TV, osigurala je izravan prijenos događaja na Novoj TV, portalima Dnevnik.hr te putem usluge OYO.

‘Društveno odgovorno poslovanje utkano je u samu bit Nove TV, a tako i suradnja sa Zakladom Ana Rukavina. Predano radimo na edukaciji građana o tome koliko je važno pratiti i sudjelovati u radu Zaklade te kolika je vrijednost svakog ljudskog života. Koncert Želim život kruna je te suradnje i ovom prilikom zahvaljujem svima koji su sudjelovali i tako pomogli u prikupljanju sredstava. Ponosan sam što smo i ove godine ostvarili odličan rezultat!’, izjavio je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nova TV grupe.

Pod voditeljskim palicama poznatih lica Nove TV, građani su uživali u hitovima poznatih glazbenika. Iz pozivnog centra u kavani Johann Franck građanima su se javljali i brojni prijatelji Zaklade, među kojima i vodeći političari.

Građanima nije nedostajalo razloga za slavlje jer je Zaklada Ana Rukavina tijekom deset godina rada povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih gotovo 53.000. Diljem Hrvatske organizirano je 320 javnih akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te nebrojene druge akcije koje su organizirali prijatelji Zaklade.

N. T.


Zaklada Ana Rukavina: Koncert na 10. obljetnicu

Tagged: , , , , , , , , , , ,