Zemlja bez zakona u kinima

Ludo atmosferičan u maniri najboljih kaubojaca s dušom, predvođen ponajboljim glumcem današnjice Michaelom Fassbenderom, film ‘Zemlja bez zakona’ (Slow West) vodi nas u neko davno vrijeme kada je čast bila neuništiva a ljubav razlogom za život.

Mladić (Kodi Smit-McPhee) tumara beskrajnim prostranstvima tada još neistražene nove zemlje Amerike u potrazi za djevojkom i usput se sprijatelji s iskusnim odmetnikom (Micheal Fassbender) za kojeg se ne zna hoće li ga baš u sljedećoj sekvenci ubiti za nagradu koja se nudi za njegovu glavu.

Osvajač Velike nagrade žirija na Sundance film festivalu 2015., ovaj film redatelja Johna Macleana svojim vizualnim sekvencama i upečatljivim završetkom, kojeg se ne bi postidio ni čuveni Tarantino, ostavlja dojam starinskog ugođaja, onog za kojeg se otima za kartu više u kino publici.

Pucnjeve u maglom obavijenim američkim pustopoljinama u vremenu u kojem je glavu sačuvati bilo vrijedno poštovanja, pogledajte u višekalibarskom filmu ‘Zemlja bez zakona’ koji u domaća kina dolazi 31. prosinca. Ne propustite naći svoje mjesto u kinu i pogledajte film koji podsjeća na neka stara vremena kada se iz filmova učio život!

D. F.


Tarantino-Mrska osmorka
Quentin Tarantino: Mrska osmorka

Tagged: , , , , , , , , , , , ,