Zeničanin Tarik Filipović na filmskom festivalu u Tuzli

7. Tuzla film festival započeo je sigurnim koracima i ako je suditi po trenutačnim reakcijama, organizatori trebaju biti i više nego zadovoljni.Svakog dana, u okviru festivalskog programa događaju se brojne projekcije filmova u pet kategorija, dok je Filozofski fakultet rezerviran za različite radionice vođene pod palicom vrhunskih profesionalaca.

Nakon projekcije filma ‘Mali’ u režiji Antonija Nuića, koji je osvojio Zlatnu arenu u Puli, a potom urnebesne bugarske komedije ‘Operacija zajebancija’, u nedjelju je na repertoaru film ‘Meso’ bosanskohercegovačkog redatelja Saše Hajdukovića koji, prema riječima organizatora, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ljubitelji dokumentaraca uživat će u filmovima ‘Kongres zaborava’ Vladimira Paunovića i ‘Sestre’ Zdenka Jurilja.

U tijeku je i radionica sa studentima koju vodi zagrebački TV voditelj i glumac Tarik Filipović, rodom iz Zenice, inače u Tuzli rado viđen gost.

U ponedjeljak, svjetski poznati animator Darko Belevski u svom rodnom gradu također će održati radionicu u vezi s animiranim filmom. Belevski je dva puta nominiran za Oscara, a svoje radno iskustvo osim iz Mađarske nosi i s Tajvana, Izraela, Danske i Luksemburga, tako da polaznike njegove radionice zasigurno očekuje nevjerojatno iskustvo.

TFF


Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,